Η ομάδα της Κ15 της ΕΠΣ Κυκλάδων ηττήθηκε με 1-4 από την ΕΠΣ Χανίων στο πλαίσιο των 16 του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων

Το πάλεψε η ΕΠΣ Κυκλάδων όμως έμεινε εκτός συνέχειας

  • Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022 - 16:18

Η Κ15 της ΕΠΣ Κυκλάδων ηττήθηκε με 1-4 από την αντίστοιχη Ένωση των Χανίων, στο πλαίσιο της φάσης των 16 του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων. Οι πρωταθλητές Αιγαίου προσπάθησαν να κοιτάξουν στα μάτια την ΕΠΣ Χανίων, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια την πρόκριση στους 8 του θεσμού.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ κι αυτό έπαιξε το δικό του ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Η ΕΠΣ Χανίων κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11΄ με τον Σεληνιωτάκη, καθώς ο Μπεσίρι δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο ίδιος παίκτης είχε προειδοποιήσει την άμυνα των Κυκλαδιτών στο 4΄, με την μπάλα να περνά τότε εκτός αγωνιστικού χώρου, σε σουτ από πλεονεκτική θέση.

Το συγκρότημα του κ. Γατσέλου προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 21΄, με το σουτ από τα δεξιά του Καμπάνη. Ο Γυπαράκης με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Μαρτίνος στο 28΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ των Χανίων, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γυπαράκη.

Η πίεση από πλευράς Κυκλάδων απέφερε καρπούς στο 31΄ όταν ο Καμπάνης, με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της ΕΠΣ Χανίων και έκανε το 1-1.

Στο 33΄ ο Σέχου στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα σε κοντινή κεφαλιά να σταματά στο δοκάρι του Γυπαράκη, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνου.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το μεγάλο λάθος του Μπεσίρι στο 34΄ ο Δασκαλόπουλος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας ξανά την ΕΠΣ Χανίων μπροστά στο σκορ με 1-2.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καλλίγερος με σουτ είχε μία ακόμη καλή στιγμή για τις Κυκλάδες, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου να ψάχνει την ισοφάριση. Ο Σέχου στο 43΄ δεν βρήκε στόχο στην κοντινή κεφαλιά που πήρε, καθώς η μπάλα πέρας άουτ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες των Κυκλάδων με ένα δοκάρι στο 59΄ από στο 60΄ ο Μπεσίρι με υπερένταση έβγαλε το σουτ του Δασκαλάκη.

Η ομάδα του κ. Μουριζάκη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 65΄, όμως ο Χ. Μαρινάκης με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπεσίρι κι έκανε το 1-3.

Ο Βογιατζής με πλασέ στο 73΄ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για την ΕΠΣ Χανίων, νίκη η οποία χάρισε την πρόκριση στους οκτώ του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

ΕΠΣ Κυκλάδων – ΕΠΣ Χανίων 1-4

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γατσέλος): Μπεσίρι, Ρούσσος, Κρίσπης (59' Ρουστέμι), Σέχου, Μοσχάτος, Αρώνης (20' Καπέλλας), Καλλίγερος (80' Χανιώτης), Χάμζα, Καμπάνης (80' Στεφάνου), Μαρτίνος, Αλιφέρης (59' Μπίμπα)

ΕΠΣ Χανίων (Μουριζάκης): Γυπαράκης, Μαρκουλάκης (69' Βογιατζής), Λυβιάκης, Μαρινάκης Χ., Γκιέργκι, Μαυρομάτης (78' Πρωτοπαπαδάκης) Αθανασάκης, Μαρινάκης Σ., Λαγογιάννης (69' Κοκκινάκης), Σεληνιωτάκης, Δασκαλόπουλος (78' Νικολαντωνάκης).