Με αρκετά παράπονα από τη διαιτησία και την φιλοξενία της ΕΠΣ Σάμου επιστρέφουν στη βάση τους οι Κυκλαδίτες

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Σάμος και Κυκλάδες για την Κ16

  • Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2024 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιαν. 2024 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν η ΕΠΣ Σάμου και η ΕΠΣ Κυκλάδων της Κ16 στο μεταξύ τους 2-2, στο πλαίσιο του αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων. Η ΕΠΣ Κυκλάδων αδίκησε τον εαυτό της, καθώς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πλήρωσε ουσιαστικά δύο αμυντικές αδράνειες. Βέβαια, οι Κυκλαδίτες τα έχουν και με την… τύχη τους, αφού στα 90 λεπτά είχαν τέσσερα δοκάρια.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΠΣ Σάμου προσπάθησε ουσιαστικά να κρατήσει μακριά από την εστία της, την ομάδα των Κυκλάδων. Ευτύχισε στο 40΄να ανοίξει το σκορ μετά από μία στημένη μπάλα με τον Λιόντα και στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε πίσω και έπαιξε τελείως αμυντικά.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Γατσέλου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έπαιξε ακόμη πιο επιθετικά και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 89’ με τον Κοτσέλη. Ο Καβαλάρης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους στο 94’, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα η Σάμος με τον Κούβδο έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, αδικήθηκε σε μεγάλο βαθμό. 

Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές

15’ ο Καβάνι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

17’ με υπερένταση ο γκολκίπερ της Μικτής Σάμου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Βαλέτας μέσα από την μεγάλη περιοχή.

21’ ο Καβάνι από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μικτής Σάμου.

24’ νέα ευκαιρία για τους Κυκλαδίτες με τον Βοτσάι έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Βαλέτα. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μεσολογγίτη.

40’ οι γηπεδούχοι κόντρα στην ροή του ματς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Λιόντας με κεφαλιά (1-0).

46’ ο Ζούμης στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του για γκολ, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μεσολογγίτη. Στη συνέχεια της φάσης ο Καραγιάννης δεν βρήκε στόχο στην κεφαλιά που επιχείρησε.

49’ με υπερένταση και με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα ο Μεσολογγίτης στο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση ο Καραγιάννης.

61’ τριπλή μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τους Καραγιάννη, (η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι) Βετσάι και Μπέτσα να νικήσουν την άμυνα της Σάμου, αλλά και τον Μεσολογγίτη.

70’ κόντρα επίθεση από την ΕΠΣ Σάμου με τον Κούβδο να χάνει μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Τσιγώνιας με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

83’ τρίτο δοκάρι για το συγκρότημα του Βαγγέλη Γατσέλου, ο Καραγιάννης στάθηκε για ακόμη μία φορά άτυχος και στη συνέχεια της φάσης η διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή. Οι άνθρωποι των Κυκλάδων διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον μη καταλογισμό του πέναλτι, όμως η κ. Ρηγοπούλου διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

89’ με ένα ωραία σουτ ο Κοτσέλη κατάφερε να νικήσει τον Μεσολογγίτη και να ισοφαρίσει σε 1-1.

94’ ο γκολκίπερ της μικτής Σάμου έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια και ο Καβαλάρης που ακολουθούσε τη φάση με κοντινή προβολή έκανε την ανατροπή κάνοντας το 1-2.

97’ ο Κούβδος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ταβλάλη ισοφάρισε σε 2-2 για την μικτή Σάμου.

ΕΠΣ Κυκλάδων: “Δεν ήταν κατάλληλη η διαιτησία γι’ αυτό το παιχνίδι”

Τη θλίψη για τα όσα συνέβησαν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς, όπως τονίζει, η διαιτησία έπαιξε το δικό της ρόλο στο παιχνίδι. Μάλιστα σημειώνει πως ένας από τους ορισμένους διαιτητές δεν είχε καν πιστοποίηση από την ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων για την φιλοξενία και την αναρτήσεις από πλευράς Σάμου

Οι αθλητές και ο προπονητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων συγχαίρουν τους αθλητές και τους προπονητές της ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ για τους όμορφους αγώνες που έδωσαν. Πράγματι τεράστια η πρόοδος τους.

Το ΔΣ και τα Σωματεία Μέλη της ΕΠΣΚ εκφράζουν την βαθιά θλίψη για την τραγική εικόνα των ορισθέντων Διαιτητών ή υποψήφιων Διαιτητών της γηπεδούχου ΕΠΣ (ο ένας δεν είναι καν πιστοποιημένος από την ΕΠΟ).

Όσο για την επιεικώς απαράδεκτη ανάρτηση και την προσφορά χαπιών από τον χειριστή της σελίδας μέσου κοινωνικής δικτύωσης και ηγέτη της Ένωσης Σάμου προς την ΕΠΣΚ ήταν το κερασάκι στην όμορφη τούρτα της φιλοξενίας του.

Για παιδιά μιλάμε....

 

Πρωτάθλημα Κ16

Μικτή Σάμου – Μικτή Κυκλάδων 2-2

Διαιτητική τριάδα: Ρηγοπούλου, Καραγιάννης, Τσιρίτης

Ε.Π.Σ. Σάμου: Μεσολογγίτης, Β. Ταβλαλής, Ελευθερόγλου (90' Μανιτσούδης), Τσιμπίδης, Λομβαρδάς (Ταβλαλής Β.), Κουφαδάκης, Κότσιρας (85’ Τσιγγρέλης), Κωλέτσης, Βαντούχ (90' Μαθιός), Κούβδος, Λιόντας (77’ Χατζηνικολάου).

Ε.Π.Σ. Κυκλάδων (Γατσέλος): Τσιγώνιας, Μαυρίδης (68’ Καρτίμπελης), Ντρέου (80’ Κοτσέλης), Βετσάι, Μπέτσα, Στεφάνου (46’ λ.τ. Ζουμής), Μανθόπουλος (69’ Φρέρης), Βαλέτας, Καβαλάρης, Κεβάνι (46’ Κοϊδελάι), Καραγιάννης.

Αναπληρωματικοί: Νίπολι, Ψαρράς, Τσαχπίνης, Χανιώτης, Μπούζι