Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Ελλάς Σύρου και Αστέρας Βάρης στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

Έπαιξαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής μεταξύ της Ελλάς Σύρου και του Αστέρα Βάρης. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 μετά από ένα πάρα καλό παιχνίδι, το οποίο απόλαυσαν οι περίπου 400 φίλοι του ποδοσφαίρου, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Ελλάς Σύρου μετά από μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια του Ζάχι από τα δεξιά της περιοχής, ο Λαντίκας με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση αφού στο 60’ ο Βασιλειάδης από το ύψος του πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 1-1.

Ο Αστέρας Βάρης θα μπορούσε να είδε φύγει από τη Σύρο ακόμη και με το… διπλό, όμως ο Ψυχογιός στάθηκε άτυχος στην γυριστή κεφαλιά που επιχείρησε έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Καλέλα στο 82’. Ο φορ της ομάδας της Βάρης είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και να φεύγει μακριά από την μεγάλη περιοχή.

Ελλάς Σύρου και Αστέρας Βάρης διεκδίκησαν τη νίκη

Οι δύο μονομάχοι πρόσφεραν πλούσιες συγκινήσεις, καθώς έδειξαν ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Ελλάς Σύρου και Αστέρας Βάρης δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση, καθώς πρόσφεραν υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο.
Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ποδοσφαίρου που έχουν πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Σύρου κι αυτό γιατί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης άπαντες το παρακολουθούσαν με «κομμένη την ανάσα».
Η Ελλάς Σύρου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αφού για 70 λεπτά θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη και μάλιστα με περισσότερα από ένα γκολ. Από το 70’ και μετά ο Αστέρας Βάρης πατούσε καλύτερα, έδειξε σπουδαίες επιθετικές αρετές μιας και πριν από μερικές εβδομάδες απέκτησε και τον Ψυχογιό από την Θύελλα Ραφήνας. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, αφού στο 82’ ο Ψυχογιός είχε δοκάρι μετά από κόρνερ του Καλέλα.

Με αρκετό κόσμο το παιχνίδι

Ο φίλαθλος κόσμος της Σύρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και παρά το δύσκολο της ώρας βρέθηκαν αρκετοί στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων.
Μάλιστα, μέσα σε ωραίο κλίμα προσπάθησαν να δώσουν παλμό στους παίκτες. Από την πλευρά τους, οι αθλητές και των δύο ομάδων έδειξαν να το απολαμβάνουν, προσφέροντάς τους πλούσιο θέαμα.

Το φιλμ του αγώνα

5’ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αστέρα Βάρης, ο Ντούλιας έφυγε στην κόντρα επίθεση, όμως το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

6’ σε κόρνερ κατέληξε η μπάλα στο κόρνερ που επιχείρησε ο Ζάχι.

8’ η Ελλάς Σύρου είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Ζάχι, καθώς η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

23’ άουτ κατέληξε η μπάλα στην σέντρα σουτ του Μηνά.

24’ ο Μαρινάκης με υπερένταση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του μετά το σουτ του Κόντσι.

45’ με υπερένταση σε κόρνερ έβγαλε ο Παπαδόπουλος στο σουτ από πλεονεκτική θέση του Βασιλειάδη.

49’ ο Ψυχογιός μετά από ωραία σέντρα βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, όμως ο γκολκίπερ της Ελλάς Σύρου πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

57’ ο Ζάχι μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με ωραία πάσα έδωσε στον Λαντίκα έτοιμο γκολ. Ο δεύτερος με πλασέ νίκησε τον Μαρινάκη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του 1-0.

60’ άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Αστέρα, καθώς ο Βασιλειάδης από το ύψος του πέναλτι με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

62’ ο Μηνάς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μαρινάκη, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα Βάρης βγήκε γρήγορα και με υπερένταση πραγματοποίησε μία σωτήρια επέμβαση.

68’ ο Μελισσόπουλος βρέθηκε στο έδαφος μετά την προσπάθεια του Μαρινάκη να διώξει τη μπάλα και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο διαιτητής, όμως, διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

74’ άουτ πέρασε το σουτ του Δημητρόπουλου, από πλεονεκτική θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή.

79’ νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ντούλια. Ο παίκτης του Αστέρα Βάρης, μετά από ατομική του προσπάθεια, βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ελλάς, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

81’ ο Ψυχολγιός από καλή θέση μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Ο γκολκίπερ της Ελλάς με υπερένταση έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

82’ τεράστια ευκαιρία για του Αστέρα Βάρης, καθώς ο Ψυχογιός μετά την εκτέλεση κόρνερ του Καλέλα είδε μπάλα στην κεφαλιά που πήρε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

86’ μία ακόμη επικίνδυνη στιγμή για την εστία της Ελλάς Σύρου, καθώς ο Ντούλιας έχασε μοναδική ευκαιρία για ην ολοκλήρωση της ανατροπής. Ο Παπαδόπουλος είπε “όχι” στη διπλή προσπάθεια του Ντούλια, διατηρώντας το 1-1 και χαρίζοντας ουσιαστικά τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

 

Ελλάς Σύρου – Αστέρας Βάρης 1-1

Ελλάς Σύρου (Χριστοφιλέας): Παπαδόπουλος, Αγιώτης (λ. τρ. 26' Λαντίκας), Μούντριχας, Πρεβεζιάνος, Κόντσι, Μηνάς, Μελισσόπουλος (λ. τρ.76' Κασάπης), Μάγκας, Οικονομόπουλος, Ζάχι (λ. τρ. Παράβαλος), Μπακατσέλος, 

Αστέρας Βάρης (Καβάσης): Μαρινάκης, Δημητρόπουλος, Νταγκουνάκης (64' Γκιούρα), Νικολακόπουλος, Μπάρα, Μάγγος, Ντούνης (64' Καλέλα), Χριστίνης (76' Ντούνιας), Ψυχογιός, Ντούλιας, Βασιλειάδης