Το συγκρότημα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα επικράτησε με 2-0 κι έκανε ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του

Νίκησε και τη Μαρκό η Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου πήρε μία ακόμη μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε της Μαρκό με 2-0 στο ματς που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία δίκαιη νίκη, αφού ήταν καλύτεροι και από την αρχή του αγώνα είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους. Μόνο στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ από 55’ έως και το 70’, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση. Βέβαια, η Ελλάς ήταν σε ετοιμότητα και στο διάστημα αυτό δεν τους επέτρεψε να κάνουν κάποια επικίνδυνη φάση.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι Συριανοί μπήκαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα πολύ δυνατά και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχό του. Δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία του Βουτσελά και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ μετά από μία εντυπωσιακή κεφαλιά τον Κόντσι στο 45’. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των γηπεδούχων και ταυτόχρονα «έκοψε τα φτερά» των φιλοξενούμενων. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ της Ελλάς Σύρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρκό προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, έδειξε να κερδίζει την μάχη του κέντρου, όμως έφτανε με δυσκολία στην περιοχή του Μουλαρά.

Η Ελλάς το διάστημα αυτό έπαιξε με αντεπιθέσεις και δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Μάλιστα, αν οι παίκτες του κ. Χριστοφιλέα ήταν πιο εύστοχοι, τώρα το σκορ θα ήταν πολύ διαφορετικό.

Ο Μηνάς στο 77’ μετά από μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βουτσελά και διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για την Ελλάς Σύρου.

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι, μιας και η Ελλάς θέλησε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν.

Με περισσότερους από 500 φίλους το παιχνίδι

Ο κόσμος της Σύρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και βρέθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης. Περισσότεροι από 500 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην εξέδρα και ενίσχυσαν τις προσπάθειες των παικτών του Παναγιώτη Χριστοφιλέα. Η καλή πορεία της ομάδας, το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε ο κόσμος να δώσει το “παρών” σ’ αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση.

Με την Μαρκό έπαιξε ο Συριανός Νίκος Φρέρης

Ο Νίκος Φρέρης έπαιξε κόντρα στην Ελλάς Σύρου, καθώς ήταν από τα βασικά γρανάζια της Μαρκό. Ο Συριανός αμυντικός έδειξε πολλά καλά στοιχεία και πως είναι ένας αθλητής στον οποίο το νησί θα μπορεί να επενδύσει πάνω του. Καθ’ όλη τη διάρκεια που αγωνίσθηκε είχε πολύ θετική εικόνα, βοήθησε τη Μαρκό τόσο στο αμυντικό, όσο και το δημιουργικό κομμάτι. Μάλιστα, αν και αντίπαλος της Ελλάς απέσπασε πολλά χειροκροτήματα από την εξέδρα και τους φίλους της ομάδας της Σύρου.

Παναγιώτης Χριστοφιλέας: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Παναγιώτης Χριστοφιλέας μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την νίκη της Ελλάς Σύρου απέναντι στη Μαρκό. «Δείξαμε για ακόμη ένα παιχνίδι πως δικαίως βρισκόμαστε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και πως διεκδικούμε μία καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Παίξαμε κόντρα σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι η Μαρκό και μετά από μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές μου φτάσαμε σε μία σπουδαία νίκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν για ακόμη ένα παιχνίδι ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Στην ερώτηση για το τι σημαίνει η νίκη για την ομάδα του ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Η νίκη κόντρα στη Μαρκό δεν ήταν εύκολη. Ήρθε μετά από μία μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο. Δείξαμε πως είμαστε μέσα στις καλές ομάδες της κατηγορίας και δικαίως βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη θέση. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε έτσι, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέση από την αρχή. Άλλωστε στο ξεκίνημα της σεζόν εγώ μιλούσα πως θέλουμε μία καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα κι όχι να διεκδικήσουμε την παραμονή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή της γιατί υποβιβάζονται οκτώ ομάδες. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, να κρατήσουμε την καλή εικόνα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Σύρου».

 

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

1’ ο Κόντσι μπήκε με αξιώσεις μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

14’ με υπερένταση έβγαλε το σουτ του Κόντσι ο Βουτσελάς

15’ μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάς Σύρου με τον Μούντριχα να ανοίξει το σκορ

24’ ο Ζαφείρης με σουτ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει την Βουτσελά.

37’ ο Μπακατσέλος με σουτ έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

45’ ο Κόντσι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Βουτσελά και άνοιξε το σκορ σε ένα πολύ κομβικό σημείο της αναμέτρησης. Αυτό γιατί μετά από λίγα λεπτά ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και έστειλε και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Ελλάς Σύρου με το γκολ στο 45’ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, καθώς είχε περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους.

47’ το Μαρκό με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να πιέσει τον Μουλαρά, όμως ο γκολκίπερ της Ελλάς Σύρου με ωραίο τρόπο κράτησε το μηδέν για την εστία του.

55’ ο Μούντριχας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βουτσελά.

61’ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μηνά, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια από τα δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαρκό.

63’ ο Μούντριχας με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βουτσελά, όμως ο γκολκίπερ του Μαρκό είδε τη μπάλα να περνά μακριά από την εστία του.

65’ ο Μηνάς ήταν σε πολύ καλή ημέρα και είχε μία ακόμη καλή στιγμή για την ομάδα του.

73’ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι μετά από πέσιμο παίκτη της ομάδας του μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

77’ ο Μηνάς μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη γωνία του Βουτσελά και έκανε το 2-0 για την Ελλάς Σύρου.

 

Ελλάς Σύρου – Μαρκό 2-0

Ελλάς Σύρου (Π. Χριστοφιλέας): Μουλαράς, Ζαφείρης, Σακελλαρίου (68’ Ζάχι), Μούντριχας (75’ Κασάπης), Μπόσιο, Καρμοίρης, Πρεβεζιάνος, Κόντσι (88’ Συριανός), Μηνάς (88’ Λαντίνκας), Οικονομόπουλος, Μπακατσέλος.

Στον Πάγκο ακόμη ήταν: Παπαδόπουλος, Παυλόπουλος, Ρούσσος, Κουκουλάς, Μεντρί.

Μαρκό : Βουτσελάς, Φρέρης (57’ Ευθυμίου), Μαρκοπουλιώτης, Καλλέγρης (85’ Κιούσης), Αλεξίου, Γιαννιτσάνης (46’ Χριστοφιλόπουλος), Σάμιος, Παυλίδης, Πίκουλας, Λαμπρόπουλος (85’ Παναγιωτάκης), Λαζαρίδης (Μωραϊτάκης).

Στον πάγκο επίσης ήταν: Ριτσοτάκης, Κυρύτσας, Ντόντης, Αρβανίτης.