Ήττα της Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων από τα Δωδεκάνησα

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 28 Φεβ. 2024 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την ήττα με 1-3 γνώρισε η Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων από την αντίστοιχη Ένωση των Δωδεκανήσων. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, καθώς στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του κ. Τριχιά είχε προηγηθεί ήδη με 0-2. Οι Κυκλαδίτες από την πλευρά τους προσπάθησαν να επιστρέψουν, ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 30’ με τον Βαλέτα σε 1-3. Το σκορ δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

Το φιλμ του αγώνα

1’ ο Λουιζάκης έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσιγώνια, ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό των Δωδεκανήσων (0-1).

4' Διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ.

5' Παπαχαραλάμπους πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και με κοντινή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του (0-2).

9'  ο Τσιγώνιας με ωραία επέμβαση απέκρουσε το σουτ του Κρητικού μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

14' ο Πούπα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Τσιγώνια κι έκανε το 0-3.

30' ο Βαλέτας με μακρινό σουτ νίκησε τον Ποβζάνι και μείωσε για τις Κυκλάδες σε 1-3.

33' Ο Παπαχαραλάμπους με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Τσιγώνια, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

34' Ο Χύσα, αν και βρέθηκε λίγο έξω από την γραμμή τέρματος των Κυκλάδων, είδε τον Τσιγώνια με υπέρ προσπάθεια να αποκρούει τη μπάλα.

57' Ο Τσιγώνιας με ωραία επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του μετά το σουτ του Ψαρρή.

65' Ο Ψαρρής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιγώνια, όμως ο κ. Ζαράνης είχε σηκώσει έγκαιρα τη σημαία του, καταλογίζοντας τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

 

ΕΠΣ Κυκλάδων – ΕΠΣ Δωδεκανήσου 1-3

Διαιτητής: Αντώνης Καλόγερας | Βοηθοί: Ζαράνης - Σαμοθράκης

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γατσέλος): Τσιγώνιας (75' Ντουμάζιος), Μαυρίδης (29' Ψαρράς Κ.), Ντρέου, Βετσάι (46' Νίπολι), Ρούτσι, Χανιώτης, Μανθόπουλος (29' Καρτίμπελης), Βαλέτας, Καβαλάρης, Ζουμής, Καραγιάννης (46' Κωτσέλης) 

Αναπληρωματικοί: Κούτη, Γαλλής, Ψαρράς Β., Κοϊδελάι

ΕΠΣ Δωδεκανήσου (Τριχιάς): Ποβζάνι, Καματερός (79' Ελευθερίου), Χύσα Κ., Στόλης, Καρνέζος, Πούπα (79' Καρασάββας) , Κρητικός (62' Παπαμανώλης) , Λουιζάκης, Χύσα, Μ. (62' Λελέκης), Παπαχαραλάμπους, Ψαρρής (87' Αλιμερκάι)

Αναπληρωματικοί: Γιαννίκος, Ρουμάνης, Γκιντάνης, Κάγια