Η ΕΠΣ Κυκλάδων επικράτησε με 4-1 της ΕΠΣ Δωδεκανήσου στο παιχνίδι που έκρινε την πρώτη θέση

Πρωταθλήτρια με επική εμφάνιση

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 28 Φεβ. 2024 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Κ14 της ΕΠΣ Κυκλάδων ήταν καλύτερη και επικράτησε με 4-1 της ΕΠΣ Δωδεκανήσου στο ματς που έκρινε την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων. Η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και επικράτησε δίκαια του αντιπάλου της.

Αγωνιστικά το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κάτω από δυνατή βροχή, ωστόσο οι παίκτες δεν πτοήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι Κυκλάδες προηγήθηκαν με 1-0 στο 29’ με τον Καρούση, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 37’ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει 1-1 και τα πάντα να είναι ανοικτά. Βέβαια, οι Κυκλάδες είχαν καλύτερη αγωνιστική εικόνα και έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν στη νίκη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ορφανός έκανε το 2-1 και ο Καπέλας στο 58’ έκανε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 67’ και πάλι από τον Καπέλα.

 

Το φιλμ του αγώνα

 

7' Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Αυγέρη. Ο παίκτης των Δωδεκανήσων αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε.

 

20'  άουτ πέρασε το σουτ του Αυγέρη από διαγώνια θέση.

24' Μεγάλη ευκαιρία για τις Κυκλάδες, με τον Ζαχαρίου να βγάζει ωραία σέντρα από πλάγια στον Ορφανό και εκείνος με τη σειρά του έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

29' Ο Καρούσης με ωραίο τεχνικό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0 για τις Κυκλάδες.

37' Ο Αυγέρης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Κυκλάδων και μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-1.

42' Ο Ορφανός κινήθηκε έξυπνα στον κενό χώρο και με κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μπαζίνα, βάζοντας και πάλι την ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου μπροστά στο σκορ.

45' Ο Καπέλας με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Παζίνα, όμως ο γκολκίπερ των Δωδεκανήσων απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

58' Ο Καπέλας, έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-1 για την ΕΠΣ Κυκλάδων.

63'  με υπερένταση έβγαλε τη μπάλα ο Κοιλιακούδης στο γυριστό σουτ του Καστρούνη.

64' μία ακόμη καλή προσπάθεια από τον Ορφανό το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

67' Ο Καπέλας και πάλι, έφυγε στην αντεπίθεση, νίκησε τον αντίπαλο αμυντικό και μετά το σουτ που επιχείρησε διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Διαιτητής: Γιάννης Ζαράνης | Βοηθοί: Καλόγερας - Σαμοθράκης

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γατσέλος): Κοιλιακούδης, Γκίργκης (54' Σιδερής), Πρέκας, Κωστόπουλος, Μαρούδης, Μουταφίδης (65' λ. τρ. Μπουντούρης), Ζαχαρίου (41' Μωραΐτης), Σκιαδάς, Ορφανός, Καρούσης (77' Μουστάκας), Καπέλας. 

ΕΠΣ Δωδεκανήσου (Τριχιάς): Παζίνας, Συμεωνίδης, Μπίντα (75' Ιλασίν), Ροδίτης, Σεχιμπραήμογλου, Βαλασιάδης (60' Κατσούλης), Κοσμίδης, Πανούσος, Αυγέρης, Τσιρίλλο (60' Σιμάτης) , Χριστοδούλου (53΄Καστρούνης - 75' Χριστοφόρου).