Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη, αν και βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ από τον Πανναξιακό, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να πάρει έναν πόντο στη Νάξο

Ισοπαλία με… μαγικό τρόπο για τον Αίαντα Σύρου

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε στη βάση του ο Αίαντας Σύρου, μετά το 2-2 με τον Πανναξιακό στη Νάξο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Ένα παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν αρχικά τον έλεγχο του ματς. Ο Πανναξιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το μουδιασμένο ξεκίνημα των παικτών του Χρήστου Πελέκη και μετά την ασταθή απόκρουση του Μώτου στο σουτ του Πολυκρέτη στο 23’, ο Σβίρος από κοντά έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι άλλο τέρμα, καθώς δημιούργησαν μερικές καλές ευκαιρίες.

Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν και να ισοφαρίσουν νωρίς στο παιχνίδι. Στο 49’ ζήτησαν πέναλτι μετά την ανατροπή του Κολλιάκου στο μαρκάρισμα από πίσω του τερματοφύλακα Μπαρόλα, όμως ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ.

Ο Πανναξιακός στο 61’ εκμεταλλεύτηκε μία ακόμη αμυντική αδράνεια και με τον Σέμε έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα ο Αίαντας Σύρου ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι, να σημειώσουμε εδώ, πως έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 68’ μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παπαδόπουλου.

Ο Καμπάνης μείωσε σε 2-1 στο 73’ έπειτα από ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την Περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή, να πιέζουν και στο 90’ με τον Μώτο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Ο γκολκίπερ του Αίαντα Σύρου ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, μετά την ανατροπή του Καμπάνη, από τον Κουφόπουλο.

Τέλος, η ομάδα του Χρήστου Πελέκη θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με το διπλό από τη Νάξο, αν στις καθυστερήσεις του αγώνα, Καμπάνης και Ραμπαβίλας έβρισκαν δίχτυα στις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν.

Τώρα, ο Αίαντας με την ισοπαλία στη Νάξο πήρε έναν βαθμό, μπορεί να έμεινε πίσω από την Θύελλα Καμαρίου, όμως είναι μέσα στο… παιχνίδι για την κατάκτηση της πρώτης θέση.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανναξιακός με τον έναν βαθμό έφτασε τους τέσσερις και θέλει μία μεγάλη νίκη για να μπει και πάλι μέσα στο… κόλπο του πρωταθλήματος, καθώς η Θύελλα Καμαρίου έφτασε ήδη τους οκτώ βαθμούς.

 

Το φιλμ του αγώνα

10’ ο Τραγούδας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μώτου.

18’ο Σέμε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής βρήκε χώρο χώρο, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

23’ ο Σβίρος από κοντά μετά την ασταθή απόκρουση του Μώτου στο σουτ του Πολυκρέτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Σύρου κι άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Πανναξιακού 1-0.

33’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Νίκο Βαθρακοκοίλη. Ο παίκτης του Πανναξιακού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μώτο, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

45’ νέα ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Μοστράτου με τον Βαθρακοκοίλη να μην σημαδεύει σωστά και η μπάλα να περνά άουτ.

49’ ο Κολλιάκος βρέθηκε μετά λάθος έξοδος του Μπαρόλα στο έδαφος μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε επιθετικό φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και όλοι περίμεναν πως ο «άρχοντας του αγώνα» θα άλλαζε την απόφασή του και θα έδειχνε την… άσπρη βούλα.

61’ ο Πίντο βρήκε με ωραία παράλληλη σέντρα τον Σέμε και ο δεύτερος σε κενό τέρμα έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Μώτου, γράφοντας το 2-0.

65’ με υπερένταση ο Μώτος αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του έπειτα το σουτ του Πίντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

68’ ο Παπαδόπουλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, μετά από μαρκάρισμα με τον αγκώνα πάνω στον Ραμπαβίλα.

73’ ο Νομικός με ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ και η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στα δίχτυα του Μπαρόλα. Ο Αίαντας μείωσε το σκορ σε 1-2 και μπήκε και πάλι μέσα στο παιχνίδι.

89’ ο Κουφόπουλος ανέτρεψε τον Καμπάνη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής αμέσως έδειξε το σημείο του πέναλτι.

90’ την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μώτος, με τον γκολκίπερ του Αίαντα να ισοφαρίζει και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

96’ ο Αίαντας Σύρου έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ακόμη και το παιχνίδι, καθώς ο Καμπάνης αστόχησε σε σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής

98’ νέα τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ραμπαβίλα να μην βρίσκει στόχο στην κεφαλιά που πήρε μέσα από τη μικρή περιοχή.

99’ ο Πολυκρέτης με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Μώτο, όμως ο γκολκίπερ του Αίαντα Σύρου με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

 

 

Πανναξιακός – Αίαντας Σύρου 2-2

Πανναξιακός (Μοστράτος): Μπαρόλας, Βαθρακοκοίλης Γ., Ανεβλαβής, Παπαδόπουλος, Πιτταράς (26' Πίντο), Σέμε, Πολυκρέτης, Βαθρακοκοίλης Ν. (69' Κουφόπουλος), Τραγούδας, Τσουρής (74' Αργυρός), Σβίρος

Αίαντας Σύρου (Πελέκης): Μώτος, Βλαχάκης, Ρούσσος, Καραμολέγκος, Κολλιάκος, Σαμανίδης, Νομικός, Μπαλόπητας (96' Καλλίγερος), Μουλίδης, Ραμπαβίλας, Ξαγοράρης