Η Ελλάς Σύρου ήταν ανώτερη και επικράτησε με 4-1 της Κορίνθου

Νίκησαν απουσίες και ατυχία τα «κομάντο» του Παναγιώτη Χριστοφιλέα

Η Ελλάς Σύρου αν και βρέθηκε νωρίς – νωρίς πίσω στο σκορ, δεν το έβαλε κάτω και σημείωσε μία ιστορική νίκη με 4-1 επί της Κορίνθου. Τα «κομάντο» του Παναγιώτη Χριστοφιλέα έπαιξε όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για όλους όσους απουσίαζαν. Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικό σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως οι απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία, καθώς υπολογίζει τους πάντες στην ομάδα. Η Ελλάς «καίγονταν» για τη νίκη, αφού όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, τα περιθώρια είχαν στενέψει και ήθελε μόνο νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο Κόρινθο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το ματς από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμη κι όταν τους… στράβωσε το παιχνίδι στο 6’ με το γκολ του Λάκοβιτς, δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για την ανατροπή. Μάλιστα οι Συριανοί ήταν άψογοι στο τακτικό κομμάτι που οδηγούσαν την ροή του ματς όπως ακριβώς αυτοί ήθελαν. Η Ελλάς με τη νίκη της αυτή πήρε μία σημαντική βαθμολογική ανάσα και πάει στα επόμενα παιχνίδι με ανεβασμένη την ψυχολογία.

Να σημειώσουμε εδώ πως μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ελλάς Σύρου ήταν ο Παυλόπουλος ο οποίος μετά δικά του γκολ έβαλε τη ομάδα μπροστά στο σκορ, αλλά και ο Αντώνης Συριανός ήταν άριστος. Βέβαια σε μία τόσο μεγάλη νίκη κανείς δεν μπορεί να υστερήσει, καθώς άπαντες θα πρέπει να αποδώσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

 

 

Παναγιώτης Χριστοφιλέας: «Μπράβο στα παιδιά ήταν άψογα»

«Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, νομίζω ότι κυριαρχήσαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δείξαμε σθένος και νοοτροπία καθώς βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ μετά από ένα ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Από εκεί και πέρα η ομάδα μου ήταν ανώτερη σε όλα τα σημεία του αγώνα και θέλω εδώ να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.  Όλα τα παιδιά ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά στο τακτικό κομμάτι, κι όταν αυτό συνοδεύεται από ψυχικά και φυσικά χαρακτηριστικά δεν μπορεί από  το να γίνει αυτή η εμφάνιση. Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, αφού κάθε εβδομάδα προσπαθούμε για το καλύτερο, απλά αυτή τη φορά συνοδεύτηκε από μία μεγάλη νίκη. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια καθώς εμείς παλεύουμε για την παραμονή μας στην κατηγορία και θα παλέψουμε μέχρι.

 

Το φιλμ του αγώνα

6’ με μακρινό σουτ ο Λάκοβιτς νικά τον Μουλαρά και η Κόρινθος με το… καλημέρα άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

15’ ο Κασάπης στάθηκε άτυχος στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Διασσινού. Στην επαναφορά της μπάλας ο Παυλόπουλος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κορίνθου ισοφαρίζοντας σε 1-1.

18’ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με το σουτ του Μηνά. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διασσινού.

29’ ο γκολκίπερ της Κορίνθου δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει το σουτ του Πρεβεζιάνου.

31’ άουτ πέρασε το σουτ του Πρεβεζιάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

39’ ο Ζαφείρης με σέντρα προσπάθησε να φέρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως ο Διασσινός βγήκε γρήγορα και μάζεψε τη μπάλα.

42’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

43’ ο Δερμιτζάκης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο, κθαώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μουλαρά.

45’ ο Παυλόπουλος μετά το γύρισμα του Συριανού βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και με ωραίο πλασέ έκανε ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή φέρνοντας την Ελλάς μπροστά στο σκορ με 2-1. Το γκολ της Ελλάς Σύρου σημειώθηκε σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης καθώς λίγα δεύτερα μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

50’ άουτ πέρασε το σουτ του Δερμιτζάκη, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο δεύτερος ημίχρονο.

52’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μηνά, έπειτα την πάσα του Κασάπη, η μπάλα έξω από το οριζόντιο δοκάρι της Κορίνθου.

58’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μηνά να βγαίνει στην κόντρα, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Διασσινό.

59’ ο Παυλόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κορίνθου.

60’ ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Παπούλη να στέλνει τη μπάλα παράλληλα με το τέρμα του Μουλαρά και κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Σύρου.

62’ τραγικό λάθος της άμυνας της Κορίνθου, ο Μούντριχας το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διασσινου κάνοντας το 3-1.

70’ άουτ πέρασε η μπάλα στο διαγώνιο σουτ του Μηνά από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

80’ ο Μουλαράς έπεσε και απέκρουσε με ωραίο τρόπο το σουτ του Μερκούρη έξω από τη μεγάλη περιοχή.

81’ ο Παράβαλος εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την ομάδα της Σύρου.

Ελλάς Σύρου – Κόρινθος 4-1

Ελλάς Σύρου (Χριστοφιλέας): Μουλαράς, Ζαφείρης, Ζάχι, Οικονομόπουλος, Συριανός, Μπόσιο, Κασάπης (Παράβαλος 75΄), Πρεβεζιάνος, Παυλόπουλος (Μελισσόπουλος 71΄), Μούντριχας (Λαντίκας 85΄), Μηνάς (Μεντρί 85΄).

Αναπληρωματικοί: Σακελλαρίου, Λαντίκας, Κουκουλάς, Παπαδόπουλος, Παράβαλος, Μέντρι, Μελισσόπουλος,

ΠΑΣ Κόρινθος: Διασσινός, Χατζής, Αργυρόπουλος, Μερκούρη, Χαλάτσης (Κουιμέλης 36΄), Λάκοβιτς (Ζαχαράκης 46΄΄), Παπούλης (Παπανικολάου 70΄), Δερμιτζάκης, Γκίκα (Τσέλιος 70΄), Νικολάου (Ζεϊμπέκης 78΄), Ρογιάνο.

Αναπληρωματικοί: Ζεϊμπέκης, Παπανικολάου, Τσέλιος, Τριαντάφυλλος, Κορωνιώτης, Γιώτας, Κουιμέλης, Ζαχαράκης,