Συγκίνηση στο Άνφιλντ: Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον έκατσε στον πάγκο της Λίβερπουλ και πραγματοποίησε το όνειρό του

  • Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024 - 15:05

Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον πραγματοποίησε το τελευταίο του όνειρο: Να προπονήσει τη Λίβερπουλ, την αγαπημένη του ομάδα από τα παιδικά του χρόνια. Ο Σουηδός παλαίμαχος κόουτς καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των Κόκκινων στο κατάμεστο Άνφιλντ.

 

Συγκίνηση στο Άνφιλντ

 

Ο 76χρονος, πρώην τεχνικός, μεταξύ άλλων, των Ρόμα, Σίτι, Μπενφίκα και Εθνικής Αγγλίας που πάσχει από επιθετικό καρκίνο (οι γιατροί του έδωσαν έναν χρόνο ζωής) βρέθηκε στον φιλικό αγώνα μεταξύ των θρύλων της Λίβερπουλ και του Άγιαξ. Πριν από μήνες δήλωσε ότι θα ήθελε έστω και μία φορά να κοουτσάρει τη Λίβερπουλ. Λίγο μετά οι Κόκκινοι τον κάλεσαν να προπονήσει την ομάδα των θρύλων του συλλόγου...

Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λίβερπουλ βρέθηκαν μεγάλα αστέρια του παρελθόντος, προκειμένου να παίξουν σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Οι Κόκκινοι επικράτησαν 4-2, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 χάρη στα γκολ των Μπέριχτερ και Μουσάμπα.

 

Ο Βινιάλ μείωσε σε 1-2, στο 75' ο Τζιμπρίλ Σισέ έφερε το παιχνίδι στα ίσιαα και στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έφεραν... «τούμπα» το παιχνίδι με τα γκολ των Ελ Ζαρ και Τόρες.

 

Λίβερπουλ: Ντούντεκ, Bέστερφελντ, Κέρκλαντ, Χίπια, Σκρτελ, Άγκερ, Αουρέλιο, Βινιάλ, Κβάρμε, Τζέραρντ, Σισόκο, Μπίστσαν, Σπίρινγκ, Γκονζάλες, Μάξι Ροντρίγκες, Τόρες, Μπάμπελ, Σισέ, Λιτμάνεν, Κούιτ, Ζαρ.

 

 

Άγιαξ: Βίντερ, Βάινχαρντ, Ντάνι Μπλιντ, Γκέντενααρ, Μπόριγκτερ, Ένοχ, Φαν Χαλστ, Λιτμάνεν, Μουσάμπα, Πέρεζ, Κρον-Ντέλι, Βόουτερ, Κανού, Λίντενμπερχ, Φαν ντερ Φάαρτ, Φαν Ράιν, Βίτσκε, Ρόλαντ ντε Μπουρ, Μπάμπελ, Ντε Γιονγκ, Σβαρτ, Ταχαμάτα, Σίλι, Εμάνουελσον, Ντάβιντς.

https://www.ethnos.gr/