Πογέτ: «Πρόκριση με... χειρουργική ακρίβεια»

  • Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024 - 17:47

Η καλή προϊστορία που έχει η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Γεωργία δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για τον Γκουστάβο Πογέτ ενόψει του τελικού πρόκρισης της Τρίτης (26/03, 19:00) στο EURO 2024.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός το απόγευμα της Δευτέρας (25/03) εξέφρασε για μία ακόμη φορά την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους διεθνείς, ενώ δεν έκρυψε ότι προτιμά να έρθει η πρόκριση στα 90 ή, στα 120 λεπτά, καθώς ο ίδιος δεν είναι λάτρης των πέναλτι!

Αναφερόμενος στην πολύ καλή παράδοση που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στους Γεωργιανούς, ο Ουρουγουανός τεχνικός είπε: «Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο η προϊστορία. Εγώ δεν ήμουν εδώ στο παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία είναι το ματς που έχουμε μπροστά μας. Να νικήσει η καλύτερη ομάδα.»

Όσον αφορά τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ο Πογέτ σχολίασε: «Γνωρίζουμε την ποιότητα και το στιλ παιχνιδιού της Γεωργίας. Θα είναι έκπληξη να κάνει κάτι άλλο ο προπονητής της. Παίζουμε με το ίδιο στυλ και είθισται να μην αλλάζεις κάτι σε τελικούς. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν εδώ που φτάσαμε. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, οπότε πρέπει να έχουμε την απόδοση που θέλουμε και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας».

Για τους εαρούς παίκτες των δύο ομάδων που δε διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, επισήμανε: «Ξέρουμε πόσο καλοί είναι οι νέοι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Επίσης ξέρουμε το ρόλο που παίζους σ΄ αυτά ματς διάφοροι παράγοντες, όπως το πόσο πνευματικά είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες. Εμείς δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Και οι δύο ομάδες θέλουν απεγνωσμένα να βρεθούν στο EURO, αλλά μόνο η μία θα πάει.»

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν παίζει σημασία το ότι η Εθνική έχει πάει σε EURO, κι αν η ομάδα προετοιμαστεί για τα πέναλτι, υποστήριξε: «Δεν θα παίξει κανέναν ρόλο η προϊστορία και πόσες φορές έχει πάει η Ελλάδα στο EURO. Πλην του Τζαβέλλα, κανλενας άλλος παίκτης δεν έχει πάει σε μεγάλη διοργάνωση», τόνισε, ενώ απαντώντας για το ενδεχόμενο να κριθεί το ματς στα πέναλτι, ξεκαθάρισε: «Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν τα πέναλτι. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στα 90′ ή στα 120′ λεπτά, για να προκριθούμε.»

Για το αν ετοιμάζει κάποια αλλαγή στην ενδεκάδα, σχολίασε: «Δεν υπάρχει θέμα να αιφνιδιάσω τον αντίπαλο προπονητή. Θα δούμε ποιοι είναι 100% έτοιμοι κι αυτοί θα παίξουν. Θα περιμένω και την τελευταία προπόνηση πριν πάρω τις οριστικές μου αποφάσεις.»

Για την προετοιμασία απέναντι σε μία ομάδα που «διψά» για να πάσει στο EURO, ανέφερε: «Το ιδανικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι να παίζει σε φοβερή ατμόσφαιρα. Αυτό που μετρά, όμως, είναι το τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Θα θέλαμε να παίζουμε εντός έδρας, αλλά στους παίκτες αρέσει να παίζουν σε τέτοια ματς. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε λίγο από τον πάγκο, όμως, σημασία έχει τι θα κάνουν τα παιδιά στο χορτάρι».

Για την πορεία των δύο τελευταίων ετών κι ότι όλα κρίνονται σε ένα ματς, διευκρίνισε: «Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι άδικο. Μπορεί ένα παιχνίδι να καθορίσει την πορεία δύο ετών. Έτσι, είναι τα τουρνουά. Και στο πρωτάθλημα μπορεί 37 ματς να πηγαίνεις καλά και στο τελευταίο να το χάσεις. Είμαστε περήφανοι και ήρεμοι που είμαστε εδώ. Μεγαλώνουμε, προοδεύουμε και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ήρθαμε εδώ με τις καλύτερες συνθήκες.»

Για το αν θα ήταν ιδανικό και πάλι ένα γρήγορο γκολ, όπως με το Καζακστάν, ο Πογέτ είπε: «Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλα αύριο. Να κάνουμε ένα σωστό τακτικά παιχνίδι. Να προσέξουμε με τη μπάλα στα πόδια μας ή στις αντεπιθέσεις τους. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Στο ποδόσφαιρο και οι μισές ευκαιρίες είναι ευκαιρίες για γκολ. Οφείλουμε να έχουμε... χειρουργική ακρίβεια».