Η ομάδα του κ. Σαλέπη επικράτησε στη Νάξο του Πανναξιακού και πλέον ονειρεύεται τη δεύτερη θέση

Ιστορική νίκη για τον Παμμηλιακό

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του σημείωσε ο Παμμηλιακός, ο οποίος επικράτησε στη Νάξο με 0-2 και μπήκε γερά στο κόλπο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Η ομάδα του κ. Σαλέπη ήταν καλύτερη στο τεχνικό κομμάτι της αναμέτρησης και δίκαια πήρε τη νίκη σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι ο Πανναξιακός. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Μοστράτου μετά την ήττα της, ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και της διεκδίκησης της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Η Θύελλα μετά τη νίκη της επί του Πάγου ξέφυγε με έξι βαθμούς από τον Πανναξιακό και πλέον είναι… αγκαλιά με τον τίλτο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Παμμηλιακός από την αρχή του αγώνα βγήκε με στόχο τη νίκη και μάλιστα πίεσε γι αυτόν το λόγο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά ψηλά τον Πανναξιακό, δημιουργώντας ταυτόχρονα, αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

Η ομάδα του κ. Σαλέπη άνοιξε το σκορ στο 16’ έπειτα το κόρνερ του Παππά , μέσα από έναν όμιλο παικτών ο Δίντσης βρήκε την μπάλα με το κεφάλι όσο χρειαζόταν και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου... να αντιδράσει Ποθητού, κάνοντας το 0-1.

Ο Πανναξιακός, αν και είχε τη μπάλα στην κατοχή του, δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μαναπαγκάλ. Η μοναδική καλή στιγμή στην οποία μπορεί να σταθεί η ομάδα της Νάξου είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίντο στο 39’.

Στο δεύτερος μέρος του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Γιώργου Μοστράτου στο 55' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε με προβολή να βρει την μπάλα μετά από πολύ ωραία σέντρα του Σβήρου.

Η πίεση των παικτών της ομάδας της Νάξου κράτησε μέχρι και το 65’, όταν και ο Παμμηλιακός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Πανναξιακός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και έχασε καλή ευκαιρία όταν μετά από κεφαλιά του Αργυρού, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (96') ο Τιαμ έκλεψε την μπάλα από τον Παπαδόπουλο απέφυγε και τον τερματοφύλακα του Πανναξιακού, Ποθητό, και με εύκολο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία του Παμμηλιακού στο γήπεδο της Νάξου με αντίπαλο τον Πανναξιακό και σίγουρα η μεγαλύτερη που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, με βάση τη δυναμικότητα και την ιστορία του αντιπάλου.

 

Πανναξιακός – Παμμηλιακός 0-2

Διαιτητική τριάδα: Χατζόπουλος, Φαν Άακεν και Δεγαΐτας

Πανναξιακός (Μοστράτος): Ποθητός, Βαθρακοκοίλης, Αργυρός , Ανεβλαβής (89' Φράγκου Ε.), Παπαδόπουλος, Γιαννακόπουλος, Σέμε, Παραρας (Φράγκου Ν.), Πίντο, Τραγούδας, Λίκα (46' Σβήρος)

Παμμηλιακός (Σαλέπης): Μαναπαγκάλ, Πολυκράτης, Μαυρογιάννης, Κύρκος, Φαλ, Δίντσης, Παππάς, Τόσκα (83' Τιάμ), Ζηλαχοβάλης, Πλιάκης (50' Στεφανίδης), Σάντα (65' Τσιμτσιλιάκος)