Η ομάδα της Σύρου επικράτησε του συγκροτήματος του Γιώργου Μοστράτου με 3-1 κι επέστρεψε στις νίκες

Νίκησε τον Πανναξιακό ο Αίαντας

Επιστροφή στις νίκες για τον Αίαντα Σύρου, καθώς επικράτησε με 3-1του Πανναξιακού στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν από την αρχή της αναμέτρησης, έχοντας στόχο τη νίκη. Οι γηπεδούχοι μετά την πρώτη αγωνιστική είχαν ξεχάσει τη γεύση της νίκης και ήθελαν όσο τίποτα άλλο το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά, ο Πανναξιακός μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παμμηλιακό, χρειάζονταν τους βαθμούς στη… μάχη για τη δεύτερη θέση. Η ομάδα της Νάξου με την ήττα της αυτή, παρέμεινε στους 11 βαθμούς, ενώ ο Αίαντας Σύρου ανέβηκε στους 10.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι λιγοστοί φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ωραίο θέαμα. Οι δύο ομάδες, όπως αναφέρουμε παραπάνω, έπαιξαν για τη νίκη, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίας και ταυτόχρονα σημειώθηκαν τέσσερα ωραία γκολ.
Τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ο Πανναξιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ, από το ένα που κατάφερε να σημειώσει.
Ο Αίαντας από την αρχή έδειξε πως ήθελε τη νίκη, έπαιξε ανοικτά και κυνήγησε το γκολ.
Ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας στο 33’ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μουλίδη άνοιξε το σκορ για τον Αίαντα Σύρου, κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν… απάντηση, καθώς στο 41’ ο Σβίρος έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1).
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1 να παραμένει και να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ο ίδιος, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά.
Ο Ρηγούτσος μετά από παράλληλη πάσα έβαλε τον Αίαντα Σύρου ξανά μπροστά στο σκορ στο 79’ κάνοντας το 2-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βαγγέλης Νομικός διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Την επόμενη αγωνιστική ο Αίαντας Σύρου θα φιλοξενήσει την πρωτοπόρο Θύελλα Καμαρίου, η οποία απομένει μόνο το τυπικό σκέλος για να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Κυκλάδων, ενώ ο Πανναξιακός θα βρεθεί απέναντι στην Α.Ε. Πάρου.    

 

Αίαντας Σύρου – Πανναξιακός 3-1

Διαιτητική τριάδα: Καλόγερας, Γρυπάρης-Βαρθαλίτης

Αίαντας Σύρου (Φωτεινιάς): Μώτος, Καπέλλας, Ρούσσος (87' Γιατσίδης), Μπαλόπητας, Κολλιάκος, Μάιπας, Ξαγοράρης, Καλλίγερος (68' Μιχάλοβιτς), Καμπάνης (52' Ρηγούτσος), Ραμπαβίλας (87' Ηλιάδης), Μουλίδης (52' Νομικός)

Αναπληρωματικοί: Αρώνης, Ζάννες, Ψαρρός

Πανναξιακός (Μοστράτος): Ποθητός, Σβίρος, Βαθρακοκοίλης, Ανεβλαβής, Παπαδόπουλος, Παραράς (83' Μπλόσμι), Σέμε, Αργυρός (83΄Ρότσι), Πίντο, Καρβούνης (35' Μανθόπουλος), Τραγούδας