Ο Φοίνικας το Σάββατο ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Τσέργα

Δύο έμπειροι πασαδόροι

Ο Φοίνικας Σύρου μετά την μεταγραφή του Θανάση Τερζή για τη θέση του πασαδόρου, ανανέωσε τη συνεργασία του, με τον Σωτήρη Τσέργα. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θέλησε να έχει στη θέση της πάσας δύο έμπειρους αθλητές, ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ακόμη ο τεχνικός της Συριανής ομάδας ήθελε να έχει δύο έμπειρους παίκτες, ώστε να έχει ανά πάσα στιγμή έτοιμη λύση από τον πάγκο. Ο Τσέργας θα φορέσει τη φανέλα του Φοίνικα για τέταρτη συνεχή χρονιά, κι έτσι γίνεται ο παλαιότερος παίκτης του Φοίνικα, που δεν κατάγεται από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Σιγά – σιγά φαίνεται ότι ο Φοίνικας να χτίζει το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου θέλει να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο και να πρωταγωνιστήσει στην Volleyleague. Όπως είναι γνωστό ο Φοίνικας τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έφτασε μέχρι το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου κι έχασε από τον ταμπλούχο Ολυμπιακό.

Κατά τη διάρκεια της χρονιά το Συριανό σωματείο αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα τραυματισμών, αλλά και οι ξένοι αθλητές που πήρε, τόσο κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όσο και τη χειμερινή δεν του βγήκαν. Έτσι, η πέμπτη θέση ήταν επιτυχημένη σύμφωνα με όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά και το βασικότερο είναι να μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο Φοίνικας είναι από την επαρχία. Για να φτάσει ψηλά θα πρέπει να έχει μία σταθερή πορεία και στη συνέχεια να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Αν η διοίκηση έχει τη στήριξη και τη βοήθεια των φίλων της ομάδας, αλλά και των φορέων που μέχρι στιγμή είναι μόνο στα λόγια, τότε, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα.

Ο σχεδιασμός της ομάδας συνεχίζεται κανονικά και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλοι αθλητές. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Τακουρίδης, είναι πολύ κοντά στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με το “Πειρατικό”, αφού και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία που είχαν.

“Μόνιμος κάτοικος Σύρου”

Ο Τσέργας θα φορέσει για τέταρτη διαδοχική χρονιά την φανέλα της ομάδας του Φοίνικα, κάτι που τον καθιστά τον παλιότερο μη Συριανό παίκτη του συλλόγου. Άλλωστε, όπως επεσήμανε και ο ίδιος με δηλώσεις του, έχει αρχίσει να αισθάνεται… μόνιμος κάτοικος Σύρου.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι γίνομαι… μόνιμος κάτοικος” ανέφερε αρχικά ο έμπειρος πασαδόρος και πρόσθεσε: “Δεν είναι λίγα τα τέσσερα χρόνια. Η Σύρος είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, μ’ αρέσει πολύ η ζωή εδώ, αισθάνομαι πολύ όμορφα και είμαι δεμένος με το νησί και τον κόσμο”.

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας, απέφυγε τα μεγάλα λόγια και εξέφρασε την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλύτερη και με λιγότερα προβλήματα από την περσινή: “Για τους στόχους του Φοίνικα είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Πάντως, σίγουρα θέλουμε να παίζουμε ωραίο βόλεϊ, να ευχαριστιέται ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο και να έχουμε μία χρονιά με λιγότερα προβλήματα και καλύτερη από την περσινή”.

Ετικέτες: