Στο “Πειρατικό” ανήκει από χθες ο 24χρονος Έλληνας κεντρικός Γιώργος Σφενδυλάκης

Παίκτης ουσίας

Ο Γιώργος Σφενδυλάκης από χθες το μεσημέρι ανήκει και επίσημα στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου, έπειτα την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου. Ο 24χρονος κεντρικός είναι παλιός γνώριμος του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, αφού για τέσσερα συνεχή χρόνια δούλευαν μαζί στη Λαμία. Ο κ. Ανδρεόπουλος, όπως φάνηκε είχε σχηματίσει την καλύτερη εικόνα για τον Έλληνα κεντρικό και εισηγήθηκε την απόκτησή του. Όπως φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Φοίνικα στην “Κοινή Γνώμη”, τα αισθήματα είναι αμοιβαία, αφού και ο Σφενδυλάκης, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον κόουτς της ομάδας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του Φοίνικα φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο, αφού, αναμένεται αυτές τις μέρες να ανακοινωθούν κι άλλοι αθλητές. Σίγουρα μέσα σ' αυτούς θα υπάρχουν κι αθλητές που θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με το “Πειρατικό”, αλλά και κάποιοι άλλοι που θα έρθουν ως μεταγραφή.

Οι μόνες εκκρεμότητες που υπάρχουν, αλλά κι αυτές είναι σε καλό δρόμο, είναι οι ξένοι που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν. Όμως, και σ' αυτόν τον τομέα θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις, αφού οι Συριανοί έχουν εντοπίσει τους παίκτες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ τους.

“ Η χαρά μου δεν περιγράφεται”

Για το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του με τον ερχομό του στη Σύρο, για λογαριασμό του Φοίνικα, ο νέος παίκτης του “Πειρατικού” είπε τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενος που κι εγώ θα ανήκω στην οικογένεια του Φοίνικα. Μεγάλο κίνητρο για να έρθω στην ομάδα έπαιξε ο προπονητής, ο κ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος, γιατί τέσσερα χρόνια έχουμε συνεργαστεί άψογα στη Λαμία. Ο κ. Ανδρεόπουλος πίστεψε σε μένα όλα αυτά τα χρόνια στη Λαμία, δουλέψαμε σκληρά και αυτό ήταν το μεγάλο μου κίνητρο για να έρθω στον Φοίνικα. Χαίρομαι ακόμη που θα συνεργαστώ με ανθρώπους, οι οποίοι όπως έχω μάθει είναι κύριοι σε όλα τους, κάνουν πρωταθλητισμό και να σας πω την αλήθεια η χαρά μου δεν περιγράφεται”.

* Αν και είναι λίγο νωρίς για στόχους και πολλά λόγια, θα ήθελα να μου πεις ποιες φιλοδοξίες μπορεί να σου καλύψει ο Φοίνικα. “Η ομάδα του Φοίνικα πιστεύω ότι μου καλύπτει όλες μου τις φιλοδοξίες, γιατί λόγω προπονητή ξέρω ότι θα υπάρξει πολύ δουλειά, που αυτό θέλω άλλωστε, καθώς όταν προπονείσαι σκληρά βελτιώνεσαι συνεχώς. Οι στόχοι δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι, γιατί ξέρω ότι κάθε χρόνο το Ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν από την αρχή στο πρωτάθλημα κι εύχομαι μέσα σ' αυτές τις ομάδες να είμαστε κι εμείς”.

“Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές”

Μπορείς να περιγράψεις με λίγα λόγια τον προπονητή του Φοίνικα, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, καθώς τον γνωρίζεις πάρα πολύ καλά, μιας και δουλεύεις μαζί του τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Λαμία. “Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σαν άνθρωπος έχει έναν απίστευτο χαρακτήρα. Προπονητικά πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, παίρνει παίκτες που μπορεί να τους δουλέψει, ώστε στη συνέχεια να πάρει το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων τους. Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο, ο προπονητής να μπορεί να σου βγάλει όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται, τόσο στη προπόνηση όσο και στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι στη Σύρο θα έχουμε καλύτερη πορεία, απ' αυτή που είχαμε στη Λαμία μέχρι τώρα”.

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την ομάδα της Σύρου, αφού έχεις έρθει πάρα πολλές φορές εδώ στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σαν αντίπαλός της, αφού ήσουν αθλητής της Λαμίας, αλλά και για τον κόσμο που την στηρίζει. “Σαν αντίπαλος που ερχόμουν, ο κόσμο βοηθούσε τον Φοίνικα πάρα πολύ. Ειδικά στα παιχνίδια με τη Λαμία, που υπήρχε μία παράδοση, αφού όλα ήταν ντέρμπι και αμφίρροπα, ο κόσμος βοηθούσε τόσο όσο χρειαζόταν, ώστε ο Φοίνικας να πάρει τη νίκη. Εύχομαι αυτή η στήριξη των φιλάθλων να συνεχιστεί και να υπάρχει στη συνέχεια. Πιστεύω όταν έρθει η ώρα να αγωνιστώ μπροστά σ' αυτό το κοινό σαν παίκτης του Φοίνικα, θα νιώσω ένα μεγάλο δέος. Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας και του κόσμου”.

“Ο χάρτης του βόλεϊ όσο περνούν τα χρόνια αλλάζει όλο και περισσότερο”

Για το αν μία ομάδα από επαρχεία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς βλέπουμε τον χάρτη του Βόλεϊ να αλλάζει συνεχώς, ο κεντρικός του Φοίνικα είπε: “Και βέβαια το πιστεύω ότι μπορεί να διακριθεί, αν και τα μεγάλα αστικά κέντρα, πάντα θα έχουν έναν λόγω παραπάνω στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που κάποια ομάδα από την επαρχεία θα μπορέσει να διακριθεί και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Φοίνικα έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια στο πρωτάθλημα κι ότι έχει όλες τις προοπτικές να πετύχει. Ο χάρτης του βόλεϊ όσο περνούν τα χρόνια αλλάζει όλο και περισσότερο και ειδικά τώρα που υπάρχουν πολλοί Έλληνες αθλητές στις ομάδες. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί ώστε οι Έλληνες να γίνουν ακόμη καλύτεροι”.

Ετικέτες: