Ο Έλληνας τεχνικός μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για την ανανέωση της συνεργασίας του, αλλά και τα… πρώτα βήματα που γίνονται στην ομάδα

Ανανέωσε ο Γιάννης Ορφανός με τον Φοίνικα Σύρου – ONEX

Ο Γιάννης Ορφανός, το λίγο χρονικό διάστημα παραμονής του στο νησί, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Φοίνικα και άμεσα μετά τις αρχαιρεσίες, η νέα διοίκηση έσπευσε να μιλήσει μαζί του για την επέκταση της συνεργασίας τους. Ο κ. Ορφανός είχε συμβόλαιο με το «Πειρατικό» μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το «Πειρατικό» παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των αγώνων της ημιτελικής φάσης, απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Όσοι βρέθηκαν κοντά στον Έλληνα τεχνικό μιλούν με τα καλύτερα λόγια, καθώς όπως υποστηρίζουν  ο κ. Ορφανός είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, ο οποίος μάλιστα έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά.

Καθημερινή επικοινωνία

Διοίκηση και προπονητής έχουν καθημερινή επικοινωνία, ώστε να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Ο κ. Ορφανός μετά την ανανέωση του συμβολαίου του έχει ξεκινήσει την αναζήτηση των αθλητών που θα πλαισιώσουν την ομάδα, ώστε το «Πειρατικό» να είναι και την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν ανταγωνιστικός και μάλιστα να κοιτάξει ακόμη πιο ψηλά από την τέταρτη θέση που κατέβαλε τη σεζόν 2020-21

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Φοίνικα Σύρου

"Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή Γιάννη Ορφανό για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ του εύχεται προσωπική και συλλογική επιτυχία με την ομάδα μας".

Είμαι ικανοποιημένος που μένω στον Φοίνικα Σύρου

Ο Έλληνας τεχνικός λίγες ώρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Φοίνικα Σύρου – ONEX μίλησε με την «Κοινή Γνώμη», τονίζοντας την ικανοποίηση του για τη παραμονή του στο νησί.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την ανανέωση της συνεργασίας μου με την ομάδα της Σύρου. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Από την πλευρά μου πιστεύω πως θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή σεζόν, καθώς η διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους αθλητές που μας ενδιαφέρουν. Γίνεται μία νομίζω πολύ καλή προσπάθεια από όλους, ώστε ο Φοίνικας να είναι έτοιμος την κατάλληλη χρονική περίοδο».

Έχουμε δει κάποια ονόματα να βγαίνουν στην δημοσιότητα, κυρίως Ελλήνων παικτών, θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύουν αυτά και ποιες θα είναι οι πρώτες σας κινήσεις.

«Έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση παικτών, καθώς προσπαθούμε να χτίσουμε το ρόστερ της επόμενης σεζόν.  Τώρα όσον αφορά τα ονόματα που βγαίνουν αυτό το χρονικό διάστημα, είναι σίγουρο πως θα ακουστούν πολλά περισσότερα, αφού είναι ελεύθεροι αθλητές και φυσικά κάποιοι μας ενδιαφέρουν. Πρώτος στόχος είναι οι Έλληνες αθλητές καθώς είναι κάποιοι που μας ενδιαφέρουν. Βέβαια θα δούμε ποιοι παίκτες μα κάνουν και ποιοι όχι και στη συνέχεια θα περάσουμε στο επόμενο βήμα. Ακόμη τα πάντα είναι υπό συζήτηση».

Από το περσινό ρόστερ θα δούμε κάποιους αθλητές που θα φορούν τη φανέλα του Φοίνικα και τη σεζόν 2020-21;

 «Εννοείται πως κάποιοι αθλητές από τον κορμό της ομάδας που αγωνίσθηκαν τη σεζόν 2019-20, θα παραμείνουν στην ομάδα και την νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν μπορώ από τώρα να πω ποιοι θα παραμείνουν, αλλά και πόσοι, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν ανανεώσεις».

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας;

«Αρχικά περιμένουμε να πάρει απόφαση η διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΠ) για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βάση της έναρξης του πρωταθλήματος θα κάνουμε τον δικό μας προγραμματισμό. Σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς φέτος. Αν αυτό ισχύει τότε κι εμείς την προετοιμασία μας θα την ξεκινήσουμε νωρίτερα. Περίπου όμως τέλος Αυγούστου πιστεύω να έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις μας».