Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο νέος προπονητής του Πειρατικού Ιγκόρ Γιούρισιτς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Φοίνικα Σύρου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Φοίνικα Σύρου ONEX, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Παλαιτσάκη. Ο Συριανός προπονητής ήταν βοηθός του Γιάννη Ορφανού και μετά την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού έχει αναλάβει το πρώτο σκέλος της προετοιμασίας. Βέβαια άπαντες περιμένουν τον νέο προπονητή της ομάδας Ιγκόρ Γιούρισιτε, ο οποίος αναμένεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων τις επόμενες ημέρες. O νέος προπονητής της ομάδας της Σύρου ξεκίνησε την καριέρα του στην Γαλλία, στην Harnes Volley-Ball. Εργάστηκε στην Βελγική Menen και επέστρεψε στη Γαλλία στην Tourcoing Lille Métropole (2016-2020), όπου και κατέκτησε το κύπελλο με την Tourcoing το 2018. Την σεζόν 2020-2021 ανέλαβε την Λοκομοτίβ Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ, κάτοχο 3 Champions League και 8 Πρωταθλημάτων Ρωσίας. 

Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς αναφέρθηκε αρχικά στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου ONEX.  

"Από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν κατάλαβα ότι ταιριάζουμε. Η διοίκηση του Φοίνικα έχει υψηλές φιλοδοξίες για το τμήμα και μου αρέσει πάρα πολύ που έχουν καθαρή εικόνα για το τι σκοπεύουν να κάνουν. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που με έκανε να συμφωνήσω είναι το γεγονός ότι σου δίνουν τις συνθήκες να δουλέψεις, όπως εσύ θες. Είναι πολύ σημαντικό. Μου άρεσε επίσης η εικόνα των παικτών που είδα στα παιχνίδια που παρακολούθησα. Για όλα τα παραπάνω συμφώνησα".

Ο κ. Γιούρισιτς έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τους φετινούς στόχους της ομάδας του νησιού, ενώ πιστεύει πως ο Φοίνικας μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

"Είναι σημαντικό να βάζεις ψηλά τον πήχη όταν ξέρεις ότι με δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν είναι εύκολη η σεζόν. Θα την χαρακτήριζα «τρελή» γιατί πρέπει να τρέχουμε διαρκώς. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις ομάδες. Αν το κλαμπ και οι παίκτες έχουν κίνητρο τότε όλα μπορούν να συμβούν. Ξέρω ότι έχουμε να παλέψουμε με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αλλά όλοι έχουν ελαττώματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα - βήμα, μέρα - μέρα, προπόνηση - προπόνηση. Η κατάκτηση του τίτλου δεν είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να είναι στο μυαλό μας. Είναι ο τελικός στόχος. Για να φτάσουμε σε αυτόν πρέπει να δουλεύουμε 100% σε κάθε προπόνηση. Κάθε προπόνηση πρέπει να μοιάζει με τελικό. Δεν πρέπει να κάνουμε άλματα, αλλά σταθερά βήματα".

Για τα δικά του όνειρα με το «Πειρατικό» ο Κροάτης τεχνικός είπε:

"Όλοι οι προπονητές κάνουν όνειρα για την ομάδα τους και θέλουν να τη δουν ψηλά. Όλοι θέλουν να είναι η καλύτερη. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια σωστή διαδικασία. Θα πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε κίνητρο. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία. Η πιο συγκεντρωμένη ομάδα κερδίζει τα παιχνίδια. Αν έχουμε ανταγωνιστικές προπονήσεις τα ματς θα είναι ρουτίνα, να το θυμάστε. Συγκέντρωση χρειάζεται σε ένα φορμάτ διοργάνωσης πολύ ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα σκληρό. Οι ομάδες δεν θα έχουν όσο χρόνο προπόνησης χρειάζεται ανάμεσα στα παιχνίδια στην τελική φάση. Το έχω ζήσει στο Βέλγιο και το ξέρω".

Η επίσημη ανακοίνωση του Ιγκόρ Γιούρισιτς από τη διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ONEX

"Ο Α.Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κροάτη προπονητή Ιγκόρ Γιούρισιτς. O νέος προπονητής της ομάδας μας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Γαλλία στην Harnes Volley-Ball. Εργάστηκε στην βελγική Menen, και επέστρεψε στη Γαλλία Tourcoing Lille Métropole (2016-2020) όπου κατέκτησε το κύπελλο με την Tourcoing το 2018. Την σεζόν 2020-2021 ανέλαβε την «μυθική» Λοκομοτίβ Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ, κάτοχο 3 Champions League και 8 Πρωταθλημάτων Ρωσίας. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επίτευξη των συλλογικών μας στόχων".