Με «σβηστές μηχανές» η νίκη με 0-3 του Φοίνικα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ

Πέρασε εύκολα από την Κρήτη το «Πειρατικό»

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Φοίνικας Σύρου ONEX πήρε μία εύκολη νίκη στην Κρήτη με 0-3 επί του ΟΦΗ. Το «Πειρατικό» επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προγνωστικά που τον ήθελαν νικητή, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Η ομάδα της Κρήτης βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 1 βαθμό, σε αντίθεση με τον Φοίνικα Σύρου ONEX  ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό και είναι η μόνη ομάδα στη Volley league η οποία διατηρεί το αήττητο, ενώ έχει παίξει και με τους τρεις μεγάλους.

Ξεκούρασε Στερν ο Γιούρισιτς

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ξεκίνησε με μία σημαντική αλλαγή για το «Πειρατικό», καθώς ο Κροάτης τεχνικός θέλησε να κρατήσει στον πάγκο τον Ζίγκα Στερν και να του δώσει κάποιες επιπλέον ανάσες για την συνέχεια. Είναι λογικό τα συνεχή παιχνίδια να επιβαρύνουν ορισμένους αθλητές οι οποίοι παίρνουν μεγάλο βάρος της επίθεσης μίας ομάδας. Ο Στερν σε κάθε ματς είναι εκτός βασικών λύσεων στην επίθεση κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά τα συνεχή παιχνίδια να χρειάζεται ξεκούραση. Η δυναμική του ΟΦΗ ήταν τέτοια που έδινε την ευκαιρία στον κ. Γιούρισιτς να κάνει αλλαγές και να δώσει ταυτόχρονα χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους που μέχρι σήμερα δεν είχαν αγωνισθεί αρκετά.

Έκπληξη η εμφάνιση του Βασίλη Καρασσαβίδη

Ακόμη και ο Βασίλης Καρασαββίδης είχε ξεχάσει πότε έπαιξε για τελευταία φορά ως ακραίος, καθώς οι περισσότεροι -αν όχι όλοι – τον γνωρίζουν ως λίμπερο. Ο Ιγκρό Γιούρισιτς θέλησε να δώσει όχι μόνο χρόνο στον Έλληνα λίμπερο, αφού του έδωσε «φανέλα» βασικού και πήρε τη θέση του Ζίγκα Στερν. Από την πλευρά του ο Καρασαββίδης όχι μόνο δικαίωσε για την απόφασή αυτή τον προπονητή του, αλλά ήταν και η ευχάριστη νότα στο ματς, κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Καρασαββίδης τα έκανε όλα. Εκτός από  υποδοχή, πήρε άσσους και αρκετές επιθέσεις. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών του «Πειρατικού» στη νίκη με 0-3 επί του ΟΦΗ.

Με αλλαγές στο βασικό σχήμα το «Πειρατικό»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία σημαντική αλλαγή για τον Φοίνικα Σύρου ONEX, καθώς ο Ιγκόρ Γιούρισιτς θέλησε να κρατήσει στον πάγκο τον Ζίγκα Στερν, ώστε να δώσει κάποιες ανάσες στον αθλητή του. Παρόλα αυτά το «Πειρατικό» έδειξε και πάλι καλά στοιχεία και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Μάλιστα ο Καρασαββίδης, ο οποίος ξεκίνησε ο βασικός ακραίος, τα πήγε πάρα πολύ καλά, καθώς και κράτησε την υποδοχή, αλλά πήρε και επιθετικές προσπάθειες. Στην αντίπερα όχθη ο ΟΦΗ προσπάθησε να παραμείνει κοντά στην μεγαλύτερη διάρκεια του σετ, έβαλε σε κάποια σημεία τα δύσκολα στον Φοίνικα Σύρου ONEX, όμως όταν το «Πειρατικό» πάτησε γκάζι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει με αποτέλεσμα να γίνει εύκολα το 0-1.

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ έκανε το 0-2 για τον Φοίνικα Σύρου ONEX. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ 1-3. Ο Ρουμελιωτάκης μείωσε σε 2-3 με επίθεση στη διαγώνιο. Δύο λάθη από πλευράς Φοίνικα έδωσαν την ευκαιρία στον ΟΦΗ να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 4-3. Στο φιλέ η μπάλα έπειτα το σέρβις του Ρουμελιωτάκη 4-4. Ο Παπαγγελόπουλος με ωραία επίθεση έκανε το 4-5. Έξυπνο πλασέ από τον Παπαγγελόπουλο στην κόντρα επίθεση 4-6, με τους Συριανούς με μετρούν σερί 0-3. Ο Ράντκε έξυπνα πέρασε την μπάλα στο αντίπαλο παρκέ 5-7. Ο Μπράουν με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 8-10. Νέος πόντος από τον Ράντκε (δεύτερος για τον Βραζιλιάνο πασαδόρο) 8-11. Ο Καρασαβίδης ο οποίος αγωνίστηκε ως ακραίος κόντρα στον ΟΦΗ πήρε το μπλοκ άουτ 9-12. Ο Ράιτς πιο ψηλά από όλους για το 9-13. Χωρίς αντίπαλο ο Βασίλης Κωστόπουλος 10-14, με το «Πειρατικό» να χτίζει μία διαφορά σιγά – σιγά στο σκορ. Μπλοκ από τον Παπαγγελόπουλο 10-15 και ο τεχνικός του ΟΦΗ κ. Φλαούνας κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τη διαφορά να φτάνει στο -5 για την ομάδα του. Ο Χαραλαμπίδης μείωσε σε 12-16 για τον ΟΦΗ. Ο Ρουμελιωτάκης έκανε το 16-18 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τους παίκτες του να χαλαρώνουν και να δίνουν την ευκαιρία στον ΟΦΗ να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του σετ. Ο Μπράουν σαν σε προπόνηση έκανε το 16-20, μετά το δύσκολο σέρβις του Ράιτς. Αμέσως ο κ. Φλαούνας κάλεσε τάιμ άουτ, περισσότερο για να κόψει τη φόρα του Ράιτς από τη γραμμή του σέρβις. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Γαλιώτου 18-21. Ο Μπράουν σταμάτησε τον Φραγκιαδάκη 18-22 με το «Πειρατικό» να είναι πλέον κοντά στο 0-1. Λάθος υποδοχή από πλευράς ΟΦΗ, μετά το καλό σέρβις του Καρασαββίδη 18-23. Άσσος για τον Καρασαββίδη 18-24. Με μπλοκ ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ για τον Φοίνικα Σύρου με το σκορ να γίνεται 19-25.

Με φόρα και καλή ψυχολογία ο Φοίνικας Σύρου ONEX

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα το «Πειρατικό» έφτασε εύκολα στο 0-2, καθώς από την αρχή του σετ ο Φοίνικας Σύρου ONEX εξασφάλισε και διατήρησε μία μεγάλη διαφορά μέχρι το τέλος. Από την πλευρά του ο Ιγκόρ Γιούρισιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους αθλητές, όπως τον Ρούση που μπήκε στη θέση του Ράντκε.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με μπλοκ του Ράντκε 0-1. Ο Μονιάκης «έσπασε» το διπλό μπλοκ του Φοίνικα 1-1. Ο Κωστόπουλος νίκησε πάνω στο φιλέ τον αντίπαλό του 1-2. Ο Παπαγγέλος πήρε έναν δύσκολο πόντο για την ομάδα του 1-3. Εκτός αγωνιστικού πέρασαν και οι δύο επιθέσεις που επιχείρησε ο Χαραλαμπίδης και το σκορ έγινε 1-5 για τους Συριανούς. Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε 2-7. Από το κέντρο χτυπά ο Φοίνικας στο πρώτο μέρος του δευτέρου σετ, καθώς ο Παπαγγελόπουλος έχει πάρει αρκετές επιθέσεις 3-7. Άσσος από πλευράς Παπαγγελόπουλου 4-9 και η διαφορά στο +5 για το «Πειρατικό». Ο Μπράουν με μπλοκ το 5-10. Άσσος από τον Καρασαββίδη 6-12 και ο τεχνικός του ΟΦΗ κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε πως οι παίκτες του δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο παιχνίδι και δυσκολεύονται τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Καρασαββίδης από την πλευρά του συνεχίζει να δίνει λύσεις από την θέση του ακραίου. Στην κόντρα ο Ράιτς, με το σκορ να γίνετε 6-13. Άουτ η επίθεση του Μονιάκη, καθώς αντί να προσπαθήσει να περάσει τη μπάλα έκανε επίθεση με αποτέλεσμα ο Φοίνικας να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά 6-14. Ο Μπράουν με ωραίο κι έξυπνο πλασέ έκανε το 7-15. Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε το 10-18. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια από την πίσω ζώνη του Χαραλαμπίδη 10-19 και ο κ. Φλαούνας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ράιτς με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 11-20, ενώ στο ματς πέρασε ο Λυκούργος Ρούσης στη θέση του Ράντκε. Ο Κωστόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ 13-22 με τον Φοίνικα να οδεύει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για το 0-2. Άσσος από τον Χαραλαμπίδη 15-22. Ο Κωστόπουλος το 15-23. Ο Κωστόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ 15-24. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε η μπάλα στην προσπάθεια του Γαλιώτου 15-25 και το «Πειρατικό» έκανε το 0-2.

Με κορυφαίο τον Βασίλη Καρασαββίδη

Η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε στο τρίτο σετ με μοναδικό στόχο την κατάκτησή του ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια ότι περισσότερο μπορεί. Η ομάδα του κ. Φλαούνα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ, εκμεταλλευόμενη βέβαια και την «χαλάρωση» των Συριανών. Όσο όμως το σετ προχωρούσε και το έφτανε προς τα μέσα, οι παίκτες του κ. Γιούρισιτς, ανέβασαν στροφές και πήραν κεφάλι στο σκορ. Στο τέλος του σετ ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει μείωσε σε 23-24, όμως ο Μπράουν έβαλε φρένο στα όνειρα των Κρητικών κάνοντας το 23-25 και το 0-3 στα σετ. Ο Φοίνικας δεν μπήκε καλά στο σετ αφού στο φιλέ σταμάτησε η μπάλα στο σέρβις του Ράιτς 1-0. Ο Ρουμελιωτάκης στην κόντρα 2-0. Άσχημη η προσπάθεια του Χαραλαμπίδη 3-2. Νέο λάθος από πλευράς ΟΦΗ 3-3. Ο Μονιάκης «έσπασε» το διπλό μπλοκ του Φοίνικα 4-3. Χωρίς πρόβλημα ο Κωστόπουλος 4-4. Ο Ντράγκο σταμάτησε τον Παπαγγελόπουλο 6-4 και ο ΟΦΗ για πρώτη φορά πήρε διαφορά δύο πόντων. Μεγάλος πόντος για τον Βασίλη Καρασαββίδη, ο οποίος νίκησε το τριπλό μπλοκ του ΟΦΗ και ισοφάρισε σε 6-6. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 8-7. Άσσος από τον Παπαγγελόπουλο 8-8. Πρώτος χρόνος από τον Ντράγκο 9-8. Άσσος από τον Ντράγκο 11-8, με τους γηπεδούχους να παίρνουν διαφορά τριών πόντων. Στη συνέχεια ο Καρασαββίδης με μπλοκ μείωσε σε 11-9. Ο Ρουμελιωτάκης πήρε το μπλοκ άουτ 12-9. Ο Μπράουν μείωσε σε 12-10. Ο Κωστόπουλος στην κόντρα επίθεση το 12-11. Ο Φοίνικας ήταν ο νικητής στη φάση διαρκείας με τον Ράιτς να τελειώνει με επιτυχία στην πίσω ζώνη 12-12. Για πρώτη φορά στο τρίτο σετ ο Φοίνικας πέρασε μπροστά στο σκορ με 13-14 έπειτα το λάθος του Μονιάκη. Ο Χαραλαμπίδης πέρασε έξυπνα τη μπάλα και ισοφάρισε σε 14-14. Ο Ράιτς με δυνατό καρφί έκανε το 14-18, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές και να παίρνουν διαφορά τεσσάρων πόντων. Μετά το σερί 0-4 του Φοίνικα ο κ. Φλαούνας κάλεσε τάιμ άουτ, ώστε να δώσει οδηγίες στους αθλητές του. Με πλασέ του Ράιτς το 15-19, με τον Κροάτη να ανεβάζει σιγά -σιγά στροφές και σε κάθε παιχνίδι να είναι όλο και καλύτερος. Ο Κωστόπουλος από την πίσω ζώνη έκανε το 15-20 και ο Φοίνικας πάει ολοταχώς για το 0-3. Ο Νίκος Μήλης πέρασε στη θέση του Ράιτς. Πρώτος χρόνος από τον Παπαγγελόπουλο 16-21. Λάθος από τον Έλληνα κεντρικό στην προσπάθειά του να δώσει πάσα έστειλε τη μπάλα στην οροφή του γηπέδου 17-21. Ο Καρασαββίδης εξελίχθηκε ως το πρόσωπο της αναμέτρησης 17-22. Άσσος για τον Νίκο Μήλη 17-23. Λάθος από τον Μπράουν 21-23 και ο ΟΦΗ μείωσε με σερί 4-0 το σκορ. Νέος πόντος από τον ΟΦΗ 22-23 και το σετ έγινε ντέρμπι. Ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μην έχει λύσεις και να δίνει την ευκαιρία στον ΟΦΗ να μπει και πάλι στο σετ. Ο Μπράουν πήρε το μπλοκ άουτ για το 22-24. Ο Γαλιώτος μείωσε σε 23-24. Ο Μπράουν με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 23-25 και το 0-3 σετ για τον Φοίνικα Σύρου ONEX, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν νικητή.