Στα γραφεία του Φοίνικα ONEX βρέθηκε ο προπονητής της ομάδας Fulvio Bertini όπου και παρουσιάστηκε από τον Χρήστο Καφτηράνη

«Γνωρίζω για τον Φοίνικα, έχουμε υψηλούς στόχους»

Στη Σύρο βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ιταλός προπονητής του Φοίνικα ONEX, Fulvio Bertini. Ο Ιταλός προπονητής, μετά την συνάντηση που προηγήθηκε με τη διοίκηση της ομάδας της Σύρου, βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας, όπου και παρουσιάστηκε και επίσημα την Κυριακή από τον πρόεδρο του «Πειρατικού» Χρήστο Καφτηράνη.

Ο πρόεδρος του Φοίνικα ΟΝEX αρχικά καλωσόρισε στην Σύρο και στα γραφεία του Φοίνικα ONEX τον Fulvio Bertini. «Βρισκόμαστε στα γραφεία της ομάδας όπου και έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε τον νέο μας προπονητή Fulvio Betrini. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για τον νέο μας προπονητή, αφού θα σας τα πει ο ίδιος. Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να πω στο σημείο αυτό πως έχει συμπληρωθεί το σταφ της ομάδας, αφού έκλεισε και ο βοηθός του κ. Bertini  ο οποίος είναι ο Λουίτζι Παρίζι. Επίσης στην ομάδα μας βρίσκεται ο φυσικοθεραπευτής Τζέιμς Νεόφυτος, αλλά και η Άννα Μουστάκα, η οποία θα κρατά και πάλι τα στατιστικά μας. Θέλω για ακόμη μία φορά να καλωσορίσω στη Σύρο τον Φούλβιο και πιστεύω πως και φέτος θα συνεχίσει ο Φοίνικας να είναι ανταγωνιστικός και όλοι μαζί θα χαρούμε με τις επιτυχίες της ομάδας μας».

Από την πλευρά του ο νέος προπονητής της ομάδας της Σύρου Fulvio Bertini, αρχικά τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στο νησί και θα δουλέψει για τον Φοίνικα ONEX. «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στο νησί της Σύρου και γνωρίζω κι από κοντά τις ομορφιές της. Με τη διοίκηση είχαμε την ευκαιρία να πούμε όλα όσα χρειάζονται, αλλά και να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα. Μαθαίνω σιγά – σιγά τον Φοίνικα και μπαίνω κι εγώ στο πνεύμα της ομάδας. Γνωρίζω πολύ καλά πως έχουμε μπροστά μας μία άκρως ανταγωνιστική χρονιά, όπου όλα τα σωματεία έχουν ενισχυθεί αρκετά, αλλά έχουμε και υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Τίποτα δεν είναι εύκολο, καθώς οι στόχοι είναι υψηλοί, όμως είμαστε εδώ να δουλέψουμε σκληρά ώστε να συνεχίσουμε την ήδη πετυχημένη πορεία που έχει ο Φοίνικας ONEX. Θέλω να πω επίσης πως είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη δουλειά, ώστε να φτιάξουμε ένα ισχυρό κι ανταγωνιστικό σύνολο».

Στην ερώτηση για το αν γνωρίζει το κλίμα στο Ελληνικό βόλεϊ κι αν έχει προλάβει να μάθει και για τον Φοίνικα ONEX όλα όσα χρειάζονται, ο νέος τεχνικός της ομάδας είπε: «Το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι άγνωστο σε εμένα, αφού έχω μιλήσει αρκετά με προπονητές και παίκτες που έχουν περάσει από την Volley league. Πιστεύω πως ο Φοίνικας ONEX  έχει την ίδια δυναμική με τις ομάδες που διεκδικούν τίτλους και μιας και είμαι από την Ιταλία πιστεύω και πολύ στην δυναμική του κόσμου. Γνωρίζω πολύ καλά πως ο κόσμος της Σύρου βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, γεμίζει το γήπεδο και βοηθά τα μέγιστα τον Φοίνικα. Μπορούμε μέσα από τη δουλειά μας και την βοήθεια του κόσμου να σταθούμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί από πλευράς Διοίκησης ο κ. Bertini είπε: «Με τη διοίκηση φυσικά και έχω συζητήσει τους στόχους μας και θέλω να πω, πως από την πλευρά μας θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να συμβεί αυτό. Μεγάλος μας στόχος αρχικά είναι να κερδίσουμε το πρώτο μας παιχνίδι και μετά από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και τα υπόλοιπα».

Για το πλάνο της προετοιμασίας ο Ιταλός τεχνικός σημείωσε: «Γνωρίζουμε πως προερχόμαστε από μία δύσκολη χρονιά, όπου υπήρχε η διακοπή, αλλά και τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στη συνέχεια. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να επανέλθουμε στο τώρα. Σκοπός είναι να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί ώστε να προγραμματίσουμε έτσι τις προπονήσεις και να μπούμε στην κανονική μας ροή».