Ο Δημήτρης Καζάζης, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του

Νίκησε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του League Cup ο Φοίνικας Σύρου OENX

Στην ημιτελική φάση του League Cup προκρίθηκε ο Φοίνικας Σύρου ONEX έπειτα και από τη νίκη με 3-0 επί του Άθλου Ορεστιάδας. Η ομάδα της Σύρου, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, νίκησε με τι ίδιο σκορ την ομάδα της Ορεστιάδας και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα της Σύρου αν και τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και ταυτόχρονα να αποκτήσει και την ψυχολογία στο ματς. Από την αντίπερα όχθη ο Άθλος προσπάθησε, κυρίως στο πρώτο σετ, όμως από την στιγμή που του γύρισε ο Φοίνικας, στη συνέχεια παραδόθηκε άνευ όρων.

Το «Πειρατικό» μετά τη νίκη του επί του Άθλου θα πάει με καλή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, στο ξεκίνημα του πρώτου σετ η Ορεστιάδα έδειξε αρκετά ανταγωνιστική και μάλιστα είχε και το προβάδισμα. Ο Φοίνικας από την πλευρά του προσπαθούσε να ισορροπήσει το ματς και ταυτόχρονα να περάσει μπροστά στο σκορ. Η Ορεστιάδα για πρώτη φορά στο παιχνίδι πέρασε με δύο πόντους μπροστά έπειτα και από το λάθος του Ιερεζουέλο 11-13. Ο Μιχάλοβιτς, με επίθεση στην ευθεία, μείωσε σε 12-14. Ο Γκένοφ ήρθε πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων κι έκανε το 13-16 και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με τρεις πόντους κι ανάγκασαν τον κ. Καζάζη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μιχάλοβιτς, μετά από φάση διαρκείας, μείωσε σε 14-16 και στη συνέχεια ο Ριζόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ για να βάλει και πάλι την ομάδα του μπροστά με +3 (14-17). Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν το σετ και πραγματοποιούν μια εξαιρετική εμφάνιση και ο Ριζόπουλος έκανε το 15-19, με τον κ. Καζάζη να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ. Ο Φοίνικας μπαίνοντας στην τελική ευθεία έβγαλε αντίδραση και μετά από το σερί 4-0 κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα και να περνά μάλιστα μπροστά με τον άσσο του Γαλιώτου 20-19. Ο Ηλίας Κρεούζης κάλεσε γρήγορα και το δεύτερό του τάιμ αουτ καθώς από εκεί που η ομάδα του ήταν μπροστά με τέσσερις πόντους, βρέθηκε πίσω με έναν. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για να ισοφαρίσει σε 21-21. Ο Τζούριτς με μπλοκ πάνω στον Μποζίδη έκανε το 22-21 και έπειτα από λάθος των φιλοξενούμενων οι Συριανοί πέρασαν μπροστά με δύο πόντους 23-21. Ο Τζούριτς καθαρίζει για τον Φοίνικα καθώς με νέο μπλοκ έκανε το 24-21. Ο Φρομ, μετά από μία εντυπωσιακή επίθεση, διαμόρφωσε το 25-23 και το 1-0 στα σετ για τον Φοίνικα Σύρου ONEX.

Οι Συριανοί στο δεύτερο σετ, έπειτα και από την κατάκτηση του πρώτου, μπήκαν με καλή ψυχολογία καθώς με τον άσσο του Τζούριτς το «Πειρατικό» ξέφυγε με 7-4 στο σκορ. Ο Κλίκεμπεργκ δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση καθώς δέχθηκε μπλοκ και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 8-6 και στη συνέχεια ο Παπαλεξίου με πρώτο χρόνο το 9-6. Ο Μιχάλοβιτς στην κόντρα έκανε το 10-6 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4. Ο Μιχάλοβιτς σε δεύτερο χρόνο τελείωσε τη φάση κάνοντας το 11-7. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να ελέγχουν τον ρυθμό, να διατηρούν σχετικά εύκολα τη διαφορά και να πηγαίνουν για την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Ο Ιερεζουέλο με μονό μπλοκ σταμάτησε τον παίκτη της Ορεστιάδας κι έκανε το 13-8. Η διαφορά στο + 6 έπειτα και από τον πρώτο χρόνο του Τζούριτς. Οι Συριανοί έχουν ανεβάσει την πίεση πάνω στον φιλέ κι αυτό έχει σαν συνέπεια να δυσκολεύει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Ο τεχνικός της Ορεστιάδας κάλεσε νέο τάιμ άουτ έπειτα από το λάθος των παικτών του και το σκορ να γίνεται 17-10. Στη μεγάλη διαγώνιο ο Μιχάλοβιτς έκανε το 18-11. Ο Ρουμελιωτάκης έφερε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου σετ τον Φοίνικα καθώς με επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα έκανε το 21-14. Ο Τζούριτς με πρώτο χρόνο έκανε το 25-16 και ταυτόχρονα ο Φοίνικας κλείδωσε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του League Cup.

Το τρίτο σετ ήταν καθαρά τυπική διαδικασία καθώς τα πάντα ξεκαθάρισαν με την κατάκτηση του δεύτερου από τον Φοίνικα. Βέβαια, παρά τις πολλές αλλαγές του Δημήτρη Καζάζη, οι Συριανοί μπήκαν με πατημένο το γκάζι καθώς το «Πειρατικό» ήθελε να τελειώνει και το παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος με άσσο έκανε το 18-10 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +8 για την ομάδα του. Ο Χαραλαμπίδης έκανε το 19-12 και ταυτόχρονα ο κ. Καζάζης πέρασε και τον τελευταίο παίκτη που δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Ορεστιάδα. Ο Ρουμελιωτάκης με ωραία επίθεση έκανε το 20-13. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Ριζόπουλου και ο Φοίνικας νίκησε με 3-0 τον Άθλο Ορεστιάδας έπειτα και από το 25-16 στο τρίτο σετ.