Η ομάδα του κ. Σένισιτς επικράτησε με 0-3 του Πήγασου Πολίχνης και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος

Στους οκτώ του κυπέλλου ο Φοίνικας Σύρου ONEX

  • Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 1 Φεβ. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Φοίνικας Σύρου ONEX, έπειτα από την επικράτησή του με 0-3 επί του Πήγασου Πολίχνης. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα για δεύτερη φορά, με το συγκρότημα του Αλεξάντερ Σένισιτς να επικρατεί με το ίδιο σκορ. Οι Συριανοί που βρίσκονται σε ανοδική πορεία έκαναν ένα ακόμη καλό παιχνίδι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Πολίχνης. Από την πλευρά του, ο Ηλίας Θεοδώρου και οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν μέσα στο… κόλπο της πρόκρισης, όμως απέναντί τους είχαν μία ομάδα η οποία γνώριζε τι ήθελε, αλλά και πώς να το κατακτήσει.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα  στους φίλους του αθλήματος, καθώς έβγαλαν πολλές εντυπωσιακές φάσεις. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ήταν από την αρχή του αγώνα αρκετά καλός, έδειξε να ελέγχει τον ρυθμό και ανταποκρίθηκε άψογα στην πίεση που του άσκησαν οι γηπεδούχοι.

Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημά της αναμέτρησης έδειξαν να πατούν καλύτερα, όμως ο Φοίνικας πάτησε… γκάζι στη συνέχεια και προηγήθηκε με 16-18. Από εκεί και πέρα διατήρησαν το προβάδισμα φτάνοντας σχετικά εύκολα στο 0-1.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαν στην αρχή πόντο – πόντο, όμως ο χρόνος περνούσε τόσο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα. Στο τέλος η ομάδα του κ. Σένισιτς αν και προηγήθηκε με τέσσερις πόντους 17-21, λίγο ήθελε να το χάσει, αφού από δικά της λάθη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν σε 24-24. Ένα σερί 0-2 από πλευράς Φοίνικα Σύρου ONEX αποκατέστησε την… τάξη και με το 24-26 οι «πειρατές» έκαναν το 0-2.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Πήγασος μπήκε δυνατά, προηγήθηκε ακόμη και με τρεις πόντους 5-2, όμως γρήγορα οι Συριανοί έλεγξαν και πάλι τον ρυθμό, φτάνοντας εύκολα στην κατάκτησή του.  Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμη και με δέκα πόντους διαφορά 14-24 στο σετ. Ο τεχνικός της Συριανής ομάδας από τα μέσα του σετ, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αθλητές που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Το παιχνίδι

Δυνατά στο παιχνίδι κυπέλλου μπήκε ο Φοίνικας Σύρου ONEX όπου και προηγήθηκε με 0-2 και στη συνέχεια ο Φρομ νίκησε τον Κανέλλο πάνω στον φιλέ κι έκανε το 1-3. Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία έκανε το 3-5 διατηρώντας σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι του αγώνα τη διαφορά των δύο πόντων. Ο Γερμανός των Συριανών με άσσο έκανε το 3-6. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος του κατάσταση και να περάσουν μπροστά στο σκορ με 9-8. Ο Αρμενάκης με επίθεση στην πίσω ζώνη έκανε το 11-9 και αμέσως ο κ. Σένισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ. Ο Φρομ μείωσε αμέσως μετά το τάιμ άουτ σε 11-10. Ο Μαυροβουνιώτης με άσσο έκανε το 15-13 και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς το 15-14. Ο Κλίκεμπεργκ έπειτα από αρκετή ώρα πέρασε μπροστά στο σκορ με 15-16, ανεβάζοντας το σερί στο 0-3. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Μήλη 16-18. Οι Συριανοί πάτησαν… γκάζι και έφεραν τη διαφορά στο +4 (17-21). Ο Μιχάλοβιτς με ωραίο τρόπο πέρασε τη μπάλα πάνω από το διπλό μπλοκ των γηπεδούχων κι έκανε το 18-22. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 20-24 και ο ίδιος παίκτης με επίθεση στην κόντρα έκανε το 20-25, βάζοντας τους Συριανούς μπροστά στο σκορ με 0-1.

 

Ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης μετά από επίθεση διαρκείας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 3-2 στο δεύτερο σετ. Ο Φρομ στη συνέχεια με επίθεση στην ευθεία έκανε το 3-3. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν το λάθος από πλευράς Φρομ και ξέφυγαν με δύο πόντους (5-3). Ο Χαραλαμπίδης με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε σε 6-5 για τον Φοίνικα Σύρου ONEX και στη συνέχεια ο Ιερεζουέλο με μπλοκ έκανε το 6-6. Ο Παπαλεξίου με μπλοκ έβαλε το «πειρατικό» μπροστά στο σκορ με 7-8. Ο Χαραλαμπίδης με μονό μπλοκ έκανε το 10-11 σε ένα αρκετά καλό δεύτερο σετ, με συνεχής εναλλαγές στο σκορ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνουν μέσα στο παιχνίδι, πιέζοντας ταυτόχρονα του Συριανούς. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έκανε το 11-13. Ο Χαραλαμπίδης και με τη βοήθεια του φιλέ έκανε το 13-16, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει μία διαφορά τριών πόντων. Ο Ηρακλής Θοεδώρου βλέποντας να μένει πίσω στο σκορ η ομάδα του με τέσσερις πόντους (13-17) έπειτα το λάθος που προηγήθηκε κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Σε πρώτο χρόνο ο Ιερεζουέλο το 14-18, έπειτα από μία ωραία προσπάθεια. Ο Χήρας με μπλοκ πάνω στον Φρομ μείωσε σε 17-19 και ο κ. Σένισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε την ομάδα του να χάνει ένα σημαντικό μέρος από τη διαφορά που είχε. Ο Χαραλαμπίδης με μπλοκ έφερε και πάλι τη διαφορά στο +4 (17-21) και ο τεχνικός της ομάδας της Πολίχνης κάλεσε τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 3-0 μείωσαν την διαφορά σε 21-22, αναγκάζοντας τον κ. Σένισιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μιχάλοβοτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 22-24. Με δύο τραγικά λάθη από παικτών Φοίνικα το σκορ έγινε 24-24 και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς έκανε το 24-25. Ο Ιερεζουέλο με άσσο κλείδωσε το σετ για τους Συριανούς κάνοντας το 24-26 και το 0-2.

 

Ο Μιχάλοβιτς μετά από μία φάση διαρκείας και πολλές δύσκολες άμυνες πήρε το μπλοκ άουτ κάνοντας το 1-1 στο τρίτο σετ.  Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση σετ καθώς δεν είχαν άλλα περιθώρια και κατάφεραν να προηγηθούν με 5-2 στο σκορ. Οι Συριανοί αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν σε 5-4 και με τον Χαραλαμπίδη με πρώτο χρόνο έκαναν το 5-5. Ο Μιχάλοβιτς με ωραία επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο έκανε το 7-10 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +3. Ο Κλίκενμπερκ με άσσο έκανε το 8-13 και με τη διαφορά στο +5 για τους Συριανούς, ο τεχνικός της ομάδας της Πολίχνης κάλεσε τάιμ άουτ. Πήρε το μπλοκ άουτ ο Φρομ κάνοντας το 10-15 και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Ο Ιερεζουέλο ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά κάνοντας το 10-17 και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς με δύο άσσους έκανε το 10-19. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και με δύο άσσους του Μαυροβουνιώτη μείωσαν σε 13-19. Ο Παπαδόπουλος με μπλοκ έκανε το 14-23, φέρνοντας τη διαφορά στο +9 και στη συνέχεια ο Χαραλαμπίδης με άσσο το 14-24. Ο Παλαιολόγος μετά από αρκετές προσπάθειες έκανε το 18-25 και το «πειρατικό» πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης με 0-3 σετ.