Το «πειρατικό» θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Σάββατο στις 18:00

Βήμα… τετράδας θέλει να κάνει ο Φοίνικας Σύρου ONEX

  • Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 3 Φεβ. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τον Παναθηναϊκό θα φιλοξενήσει στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 18:00. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, καθώς έχουν μείνει πίσω και θέλουν να καλύψουν όλους τους χαμένους βαθμούς.  Οι Συριανοί μετά την εκτός έδρας νίκη τους στην Πολίχνη με 0-3 επί του Πήγασου, ανέβηκαν στην 5η θέση και ταυτόχρονα μείωσαν τη διαφορά από τον Μίλωνα που είναι στην τέταρτη στον έναν πόντο. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX έχει 21 βαθμούς, έναντι των 22 του Μίλωνα και 20 της Κηφισιάς. Το «Πειρατικό» θέλει να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του Μίλωνα με την Κηφισιά (παίζουν το Σάββατο στις 21:30) και είτε να προσπεράσουν τον Μίλωνα ή να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από την Κηφισιά. Βέβαια όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, υπάρχει ακόμη δρόμος στο πρωτάθλημα και θα υπάρξουν πολλές βαθμολογικές ανατροπές. Το συγκρότημα του κ. Σένισιτς στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει όλες τις πιθανότητες μαζί του για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες στο παρελθόν έχουν προσφέρει πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια και κάτι ανάλογο περιμένουν άπαντες από Φοίνικα ONEX και Παναθηναϊκό. Βέβαια και η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου καίγεται για βαθμούς, καθώς έχει μείνει πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με πέντε βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι το Σάββατο, μάλιστα, στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 13ης αγωνιστικής, αναμετριούνται με τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Βάση βαθμολογικής και αγωνιστικής θέσης οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να έχουν ένα εύκολο απόγευμα.

 

«Να δείξουμε πως είμαι ομάδα για τα play off»

 

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου Πίτερ Μιχάλοβιτς μίλησε για το παιχνίδι του Σαββάτου και το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος του νησιού να σταθεί στο πλευρό τους. 

«Ξεκινάμε την προετοιμασία μας, καθώς είχαν προηγηθεί κάποιες δύσκολες μέρες στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. λόγω των δύο αγώνων κόντρα στον Πήγασο και της πολυήμερης διαμονής). Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από τον Πήγασο Πολίχνης, το ξέρουμε αυτό και ελπίζω να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να δείξουμε και στους αντιπάλους αλλά και στους φιλάθλους μας ότι γινόμαστε όλο και καλύτεροι στοχεύοντας στην είσοδό μας στα play off.

Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι πάντα προτιμότερα και θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο, γιατί δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για εμάς και ασκεί την κατάλληλη πίεση στον αντίπαλο. Για αυτό ελάτε στο γήπεδο όσοι περισσότεροι μπορείτε και κάντε θόρυβο».

 

 

Volley League - 13η αγωνιστική

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, 16:00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης
Διαιτητές: Νικάκης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Σαμοθράκης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας, 18:00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Νέα Σμύρνη, 21:30: Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Α.Ο.Π.Κηφισιάς
Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Καπότης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 17:00: Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Ισκάς, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βασδέκης, Καπλάνης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 18:00: Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας - Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Μέκιος, Βαγγέλογλου, Γραμματεία: Σαρδάνη.