Τον Ολυμπιακό θα φιλοξενήσει την Τετάρτη στις 18:00 ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ για το κύπελλο Ελλάδος

Για την πρόκριση στο final four θα παίξει το «πειρατικό»

  • Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 22 Φεβ. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το εισιτήριό του για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεκδικήσει ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, στο νοκ-άουτ εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη στις 18:00, στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Οι Συριανοί μετά τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού, στο ίδιο γήπεδο, θέλουν να πραγματοποιήσουν μία ακόμη καλή εμφάνιση και να προκριθούν στο final four του κυπέλλου. Ένας θεσμός που είναι μέσα στους στόχους της ομάδας της Σύρου, καθώς ήδη το «πειρατικό» έχει μείνει εκτός League Cup, αλλά και στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η διοίκηση της ομάδας της Σύρου θέλει τον κόσμο στο πλευρό της, καθώς με την βοήθεια του κοινού οι παίκτες του κ. Σένισιτς θα μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση.

Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι είναι στην καλύτερή τους δυνατή κατάσταση, αφού μετά τη νίκη στον ημιτελικό του Challenge Cup, επικράτησαν και στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναϊκού.

Τώρα, αγωνιστικά προβλήματα για τον Αλεξάντερ Σένισιτς δεν υπάρχουν και ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα παίξει για την νίκη – πρόκριση.

Στα άλλα παιχνίδια της οκτάδας, ο ΠΑΟΚ έχει μία δύσκολη αποστολή στο Ζηρίνειο, με την Κηφισιά να θέλει με τη σειρά της να βρεθεί κι αυτή στην τελική φάση.

Η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο Μίλωνας αγωνίζεται εκτός έδρας, καθώς θα τον υποδεχθεί ο Άρης στο κλειστό της Μίκρας. Τέλος, ο Άθλος Ορεστιάδας, θα παίξει με τον Παναθηναϊκού, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν τη νίκη που θα τους δώσει… χρόνο και ταυτόχρονα θα τους ανεβάσει την ψυχολογία.

 

Γιώργος Παπαλεξίου: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι»

 

Ο κεντρικός της Συριανής ομάδας Γιώργος Παπαλεξίου μίλησε για το παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και για τις πιθανότητες πρόκρισης.

 

«Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι πρόκειται για μονό παιχνίδι σίγουρα μας δίνει περισσότερες ελπίδες, καθώς τον έχουμε ξανακερδίσει μέσα στην έδρα μας.

Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος και το αποτέλεσμα θα κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα εμείς από τη μεριά μας θα θέλαμε να γεμίσει το γήπεδο, για να έχουμε τη δύναμη και την όρεξη του κόσμου. Ελπίζουμε ο κόσμος της Σύρου να είναι δίπλα μας».

 

Κύπελλο ανδρών – Γ’ Φάση – 2η αγωνιστική

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» Ερμούπολη, 18.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 18.30: Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Γυμναστήριο Μίκρας, 19.00: Α.Σ. Άρης – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Σταυριανίδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», 19.00: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Ζηλιασκοπούλου, Μέκιος, Γραμματεία: Σαρδάνη.

*Η κλήρωση των ζευγαριών του final-4 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ..