Η ομάδα της Σύρου θα «μονομαχήσει» με την Κηφισιά στα Play off για την 5η και 6η θέση της τελικής κατάταξης

Με πλεονέκτημα έδρας ο Φοίνικας ONEX

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Volley league ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες έχουν μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Σίγουρα  η χρονιά δεν ήταν από τις καλύτερες για τον Φοίνικα Σύρου ONEX, που κανένα από τα όνειρά του δεν πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα, η ομάδα της Σύρου καλείται πλέον να παίξει με την Κηφισιά για την 5η και 6η θέση του πρωταθλήματος της Volley league. Το «πειρατικό» θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας, καθώς στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε ψηλότερα από τον προσεχή της αντίπαλο. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Κηφισιά τη φετινή αγωνιστική περίοδο μετρά ήδη δύο νίκες απέναντι στον Φοίνικα ONEX, καθώς είχε επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Οι νίκες αυτές στα play off δεν μετρούν και το… κοντέρ ξεκινά από το μηδέν. Η ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες θα τερματίσει στην 5η θέση και ο χαμένος στην 6η.

Αυτά ισχύουν στα Play off

 

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου, δηλαδή, ο Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ και ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς θα αγωνιστούν σε αγώνες Play Off, ως εξής:

 

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση δύο (2) νικών (χωρις να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου).

Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.
 

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε
στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.
 

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δύο (2) νίκες στους παραπάνω αγώνες, θα καταλάβει την 5η θέση, ενώ η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται 6η στην τελική κατάταξη της Volley
League 2022-2023.