Η ομάδα του Χρήστου Σκρέτα επικράτησε με 3-0 του Φοίνικα Σύρου στον μεγάλο τελικό της Νάξου

Πρωταθλήτριες Κυκλάδων τα κορίτσια του ΑΣΕ Νεωρίου

Ο ΑΣΕ Νεωρίου ήταν ο μεγάλος νικητής του final four των κοριτσιών της Κ16, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου. Οι δύο ομάδες από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρέθηκαν στον τελικό μετά την επικράτησή τους, στους δύο ημιτελικούς. Το συγκρότημα του Γιώργου Αλτουβά νίκησε στον ημιτελικό με 3-0 (25-20, 25-19, 25-21) του Α.Ο. Θήρας, εΕνώ ο ΑΣΕ Νεωρίου κέρδισε με 3-1 του Απόλλων Νάξου και πέρασε στον τελικό.

Το συγκρότημα του Χρήστου Σκρέτα στον τελικό της Νάξου έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, καθώς ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο ΑΣΕ Νεωρίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε από νωρίς να ξεφύγει στο σκορ και να αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, ο Φοίνικας Σύρου προσπάθησε στα μέσα του σετ να… μαζέψει τη διαφορά, μειώνοντας ακόμη και στους δύο πόντους, όμως και πάλι το Νεώριο πάτησε… γκάζι και έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του σετ με 25-20.

Η εικόνα στο δεύτερο και τρίτο σετ ήταν παρόμοια, μιας και η ομάδα του κ. Αλτουβά έμπαινε καλύτερα, όμως το Νεώριου αντιδρούσε γρήγορα και έπαιρνε κεφάλι στο σκορ. Οι δύο ομάδες από την Σύρο πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Δίκαια φτάσανε στον τελικό του final four, αποδεικνύοντας πως είναι οι καλύτερες ομάδες του νομού. Στον τελικό το Νεώριο ήταν καλύτερο, είχε τις απαραίτητες λύσεις και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου

 

ΑΣΕ Νεωρίου – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 3-0

Τα σετ: 25-20, 25-18, 25-19

ΑΣΕ Νεωρίου Χρήστος (Χ. Σκρέτας): Καλμπουράκη, Μπάσα, Πιταούλη Μαρία, Σταχτά, Λέστου, Παραβάλου, Πιταούλη Όλγα, Στεφανάκη.    

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου (Γ. Αλτουβά): Κολλάρου, Κυριακοπούλου, Λυκιαρδοπούλου, Παπαγεωργίου, Σακελλαρίου, Καλλίγερου, Κορφιάτη, Λεκάκη, Νάκα-Ηπιώτη

 

Μικρός τελικός

Στις λεπτομέρειες ο μικρός τελικός

Ο Α.Ο. Θήρας επικράτησε με 2-3 του Απόλλων Νάξου στον μικρό τελικό και κατέκτησε την τρίτη θέση στο final four της Κ16. Ήταν ένα παιχνίδι που κράτησε σε αγωνία τους φίλους του βόλεϊ μέχρι το τέλος, καθώς τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Α.Ο. Θήρας στο πέμπτο και τελευταίο σετ είχε περισσότερες λύσεις και πιο καθαρό μυαλό κι έφτασε στην κατάκτησή του με 9-15. Από την πλευρά της η ομάδα της Νάξου ήθελε να νικήσει για τον κόσμο της όμως δεν τα κατάφερε, καθώς όπως αναφέρουμε παραπάνω οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος του Α.Ο. Θήρας.

Απόλλων Νάξου – Α.Ο. Θηρας 2-3

Α.Ο. Θήρας: Καρούση, Βαζαίου, Καρτίμπελη, Σαλπίγκτη, Τζάφα, Τσέλα, Φουστέρη, Αντωνιάδη, Καραμολέγκου, Ξαγοράρη, Σιγάλα, Τσάκαλου, Τσοβάρα, Χοΐζάι.

Απόλλων Νάξου: Αξαρλή, Αχμετάι, Κατρακαζά, Κιόσκου, Κλουβάτου, Κουκάι, Λεκάκη, Λίκα, Ρέσκα, Σπυριδάκη, Στάφα, Τσεκρέζι.