Ήττα (3-2) στην Καλαμάτα για τον Φοίνικα Σύρου

Την ήττα με 3-2 γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου στην Καλαμάτα. Οι Συριανοί αν και βρέθηκαν μπροστά με 1-2 σετ,  το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν τον έναν βαθμό από το παιχνίδι. Αυτό γιατί από τα μέσα του τέταρτου σετ η ομάδα του κ. Ίλιτς έπαθε… μπλάκ άουτ.   Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ήταν ένα αρκετά ωραίο παιχνίδι, με ανατροπές και πολλές ωραίες φάσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στ, ο Φοίνικας απάντησε με… ανατροπή έκανε το 1-2, όμως όπως αναφέρουμε παραπάνω από τα μέσα του τέταρτου σετ οι Συριανοί δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Η Καλαμάτα το εκμεταλλεύτηκε και έπειτα από τη δική της… αντεπίθεση ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ.

 

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ το «πειρατικό» αν και το πάλεψε μέχρι το τέλος του δεν κατάφερε να το κερδίσει καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 έπειτα το 29-27. Στο δεύτεροι οι Συριανοί πάτησαν… γκάζι και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να αντιδράσουν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν το παιχνίδι έπειτα το 13-25.

Το τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την ομάδα του κ. Ίλιτς να κρατά την ψυχραιμία της και με το 22-25, έκαναν  την ολική ανατροπή προσπερνώντας στο σκορ με 1-2 σετ.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο κομμάτι του σετ προηγήθηκε με 6-4 έπειτα το μπλοκ πάνω στον Γκόμεζ. Ο Κάμπος στη συνέχεια με έναν τυχερό άσσο έκανε το 7-4 για τους γηπεδούχους και ο κ. Ίλιτς αμέσως κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει νέες οδηγίες στους παίκτες του. ο Γκόμεζ ήρθε με έναν ωραίο πόντο να μειώσει σε 8-6, για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντάκα με άσσο μείωσε στον πόντο την διαφορά των δύο ομάδων 10-9. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια πάτησαν… γκάζι και με ένα σερί 3-0 έκανεντο 13-9. Ο Κάμπος με λάθος επίθεση έδωσε την ευκαιρία στον Φοίνικα να πλησιάσει στους δύο καθώς το σκορ έγινε 19-17. Ο Μπράιαν με δύο δικούς του πόντους (μία επίθεση κι έναν από μπλοκ) μείωσε σε 21-20. Ο Ασπιώτης στην κόντρα επίθεση έκανε το 21-21. Ο Μπαρμπούνης νίκησε το μπλοκ της Καλαμάτας για το 22-22. Ο Ασπιώτης δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση και η Καλαμάτα έκανε το 24-22. Ο Οκάμπος με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 25-23 και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 τα σετ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον ρυθμό και κατάφεραν να ξεκινήσουν το πέμπτο σετ με 2-0, έπειτα από ένα μπλοκ και μία κόντρα επίθεση. Ο Ασπιώτης με επίθεση στην ευθεία έπειτα κι από φάση διαρκείας μείωσε σε 2-1. Η Καλαμάτα έχει τον ρυθμό, την ψυχολογία και ταυτόχρονα πατούσε καλύτερα εντός του αγωνιστικού χώρου και ξέφυγε με… τέσσερις 6-2, όμως ήρθε ο Ασπιώτης για να μειώσει σε 6-3. Ο Κάμπος πήρε το μπλοκ άουτ φέρνοντας και πάλι τη διαφορά στο +3 (10-7) και ο Γκόμεζ στη συνέχεια μείωσε σε 10-8. Μετά την κακή υποδοχή του Καρασαβίδη η Καλαμάτα έκανε το 14-9. Ο Κάμπος στην κόντρα έκανε το 15-11 και οι γηπεδούχοι έκανε το 3-2.

Ετικέτες: