Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-3 του Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του αθλητικού κέντρου

Πέρασε από την Σύρο ο Ολυμπιακός

Ο Φοίνικας αν και κοίταξε στα… μάτια τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να του… κλέψει κάποιον βαθμό καθώς οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν με επιτυχία το εμπόδιο των Συριανών επικρατώντας με 1-3.

Αγωνιστικά ήταν ένα αρκετά ωραίο παιχνίδι, με φάσεις υψηλής ποιότητας και τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ο κόσμος από την πλευρά του προσπάθησε να ενισχύσει τις προσπάθειες των παικτών του κ. Ίλιτς, ενώ τη βοήθεια του κόσμους είχε και ο Ολυμπιακός.

Οι Συριανοί από την πλευρά στο δεύτερο σετ ήταν καλύτεροι και δίκαια αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι πάτησαν… γκάζι με δύο δικά τους σετ έκαναν το 1-3.

Το παιχνίδι

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδραση στον Φοίνικα, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1 έπειτα το 15-25 σετ.

Ο Τζούριτς στο δεύτερος σετ με μπλοκ έκανε το 2-3, όμως ο Ασπιώτης ισοφάρισε σε 3-3 για τον Φοίνικα Σύρου.

Ο Μπράιαν μετά από φάση διαρκείας έκανε το 6-5 για τους γηπεδούχους. Ο Μπαρμπούνης με δύο άσσους έβαλε τον Φοίνικα μπροστά με 10-9 σε ένα σετ όπου η ομάδα του κ. Ίλιτς σ’ αυτό το ξεκίνημα του στέκετε πολύ καλά. Ο Ντάτσα με ωραίο μπλοκ έκανε το 16-11 κι έβαλε τους γηπεδούχους με διαφορά πέντε πόντων μπροστά στο σκορ. Η ψυχολογία είναι υπέρ της ομάδας της Σύρου και ο Ασπιώτης μετά την εντυπωσιακή άμυνα του Σωνάκη έκανε το 17-11. Ο Τζούριτς με μπλοκ πάνω στον Ασπιώτη μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 18-14 και στη συνέχεια ο Μπαρμπούνης βρήκε τον τρόπο να πάρει τον πόντο κάνοντας το 19-14. Ο Ασπιώτης με δύο άσσους δικούς του έκανε το 22-15, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +7. Ο Μπράιαν με πρώτο χρόνο έκανε το 24-18 και οι γηπεδούχοι κοντά στο 1-1. Ο Ασπιώτης νίκησε το διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού και έκανε το 1-1 στα σετ, μετά το 25-19 για τους γηπεδούχους.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο τρίτο σετ καθώς έχουν προηγηθεί με +6 έπειτα το (3-9). Ο Μπαρμπούνης πήρε το μπλοκ άουτ και έκανε το 5-13, με τους ερυθρόλευκους να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό και να έχουν ξεφύγει με διαφορά οκτώ πόντων. Εντυπωσιακός πρώτος τρόπος για τον Τζούριτς για το 6-15. Ο Κουμεντάκης από την πάιπ έφερε ακόμη έναν ακόμη πόντο για τους φιλοξενούμενους 7-16. Με λάθος του Γαλιώτου η διαφορά έφτασε στους δέκα πόντους για τον Ολυμπιακό 8-18. Ο Μπράιαν με μπλοκ πάνω στον Ιντάλγκο έκανε το 14-22. Ο Ιντάλγκο πέρασε απλά τη μπάλα, όμως ο Φοίνικας έκανε λάθος και οι φιλοξενούμενοι έκανε το 16-25 και το 1-2 στα σετ.

Οι δύο ομάδες στο τέταρτο σετ πήγαιναν πόντο – πόντο καθώς τόσο ο Φοίνικας Σύρου όσο και ο Ολυμπιακός ήθελαν να το κερδίσουν. Ο Μπράιαν με μπλοκ πάνω στον Παγένκ έφερε τον Φοίνικα στο +2 (6-4). Ο Μπαρμπούνης νίκησε το μονό μπλοκ του Ολυμπιακού για το 7-6. Ο Ιντάλγκο με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο ισοφάρισε σε 15-15 και οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά μετά από λάθος των γηπεδούχων. Αμέσως ο κ. Ίλιτς κάλεσε τάιμ άουτ ώστε ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου να δώσει τις δικές του οδηγίες. Μετά από μία πολύ ωραία φάση και μεγάλη ο Ιντάλγκο πήρε τον πόντο κι έκανε το 16-20 για τους φιλοξενούμενους. Ο Στερν νίκησε τον Μπαρμπούνη για το 17-21. Ο Τζούριτς με άσσο έκανε το 18-23 και πλέον είναι πολύ κοντά στη νίκη. Ο Στερν με ωραίο πλασέ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό μετά το 20-25 και το 1-3 στα σετ.