Το συγκρότημα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα επικράτησε με 0-1 του Αφάντου και μπήκε με το δεξί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

Νίκη παραμονής για τους… μάγκες της Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου πήρε μία πολύτιμη νίκη στη Ρόδο, επικρατώντας του Αέρα στο γήπεδο του Αφάντου με 0-1. Το «χρυσό» γκολ το σημείωσε στο 38’ ο Μελισσόπουλος από την άσπρη βούλα.

Να σημειώσουμε εδώ πως η ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα έπαιξε για περίπου σαράντα λεπτά με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ζαφείρης αποχώρησε από το ματς μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, η Ελλάς Σύρου ήταν καλύτερη για περίπου πενήντα λεπτά, όταν και στον αγωνιστικό υπήρχε η απόλυτη αριθμητική ισορροπία. Οι γηπεδούχοι μετά το 55’ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όταν και έπαιζαν με παίκτη παραπάνω. Μάλιστα, βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Παπαδόπουλος, αλλά και ο Μάγκας κράτησαν το μηδέν στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους για ακόμη μια φορά να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τους τρεις βαθμούς.

Η Ελλάς Σύρου την ερχόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων τον Αστέρα Βάρης και άπαντες θα πρέπει να δώσουν το “παρόν” και να χειροκροτήσουν από κοντά τους παίκτες του Παναγιώτη Χριστοφιλέα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Έλληνας τεχνικός έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι για την ομάδα της Σύρου, αφού έστησε μαεστρικά τους παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και οι αλλαγές που έκανε βοήθησαν την Ελλάς να κρατήσει το υπέρ της 0-1.

Οι καλύτερες στιγμές και το γκολ της αναμέτρησης

14’ δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε το φάουλ από τα αριστερά της περιοχής ο Μηνάς, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

17’ σε κόρνερ έβγαλε με υπερένταση ο γκολκίπερ του Αφάντα μετά το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Μούντριχα.

19 τεράστια ευκαιρία για τον Αφάντου με τον Γκέτση, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

23’ μικρή διακοπή στο παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι φίλαθλοι κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά των ανθρώπων της Ελλάς Σύρου.

27’ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων κατέληξε το σουτ του Γκέτση, με τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ.

29’ νέα διακοπή στο παιχνίδι, καθώς οι διαιτητές μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου καθώς φίλαθλος πέταξε ποτήρι νερού προς τον πάγκο της Ελλάς Σύρου.

37’ ο Μηνάς έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής αμέσως έδωσε την παράβαση και το πέναλτι.

38’ «φωτιά» στο γήπεδο του Αφάντου έβαλε ο Μελισσόπουλος καθώς ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας το 0-1 για την Ελλάς Σύρου.

44’ δεν κατάφερε να βάλει το πόδι του ο Πρεβεζιάνος στην πολύ ωραία σέντρα του Ζάχι και η Ελλάς Σύρου έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει ακόμη ένα γκολ.

45’ εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε η μπάλα στο σουτ του Μηνά από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

46’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους μετά από μακρινό σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία και ο Παπαδόπουλος με υπερένταση έβγαλε σε κόρνερ.

48’ ο Ζάχι έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Μελισσόπουλος βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο, καταλήγοντας άουτ.

Ο διαιτητής κράτησε επτά λεπτά καθυστερήσεις μετά και τις διακοπές που υπήρχαν με την Ελλάς Σύρου, από τα μέσα του ημιχρόνου να πατά καλύτερα στο παιχνίδι και να φτάνει πιο κοντά στο γκολ. Μάλιστα άνοιξε το σκορ με τον Μελησσίπουλο και ταυτόχρονα έφτασε κοντά και στο 0-2.

Οι γηπεδούχοι αν και προσπάθησαν στη συνέχεια να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα δεν το κατάφεραν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Ελλάς να προηγείται με 0-1, χάρη το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μελισσόπουλου.

53’ με παίκτη λιγότερο η Ελλάς Σύρου καθώς ο Ζαφείρης δέχθηκε για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή δεύτερη κίτρινη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

55’ ο Μάγκας έβγαλε τη μπάλα πάνω στην γραμμή στο σουτ του Στοΐνοβιτς από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής. Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους που έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

56’ χωρίς πρόβλημα ο Παπαδόπουλος στην γυριστή κεφαλιά του Χατζησάββα.

64’ έπεσε και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος το πλασέ του Χατζησάββα από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

73’ εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σουτ του Γκέτση από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

77’ τεράστια ευκαιρία για την Ελλάς Σύρου με τον Μούντριχα να μην μπορεί να κερδίσει τον γκολκίπερ της ομάδας της Ρόδου.

80’ διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΕΡΑ με τους Χατζησάββα και Νόνι. Ο Παπαδόπουλος ισάριθμες φορές κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Η Ελλάς κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα και έφυγε από την Ρόδο με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο. Βαθμοί που της δίνουν πολύ μεγάλο πλέον αέρα και κρατούν τον Αφαντου πίσω της, ξεφεύγοντας μάλιστα με πέντε βαθμούς.