Ο Φοίνικας δεν πήρε θετικό αποτέλεσμα στην Κηφισιά και πλέον μπαίνει σε… περιπέτειες

Τσέντομιρ Ίλιτς: “Ήμασταν πάρα πολύ μακριά από τον παλιό καλό εαυτό μας”

  • Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2024 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 23 Ιαν. 2024 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου από την Κηφισιά στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League. Η ομάδα της Κηφισιάς σημείωσε την 4η συνεχόμενη νίκη της κι έκανε βαθμολογικό άλμα, καθώς ανέβηκε στην 5η θέση του πρωταθλήματος.
Να σημειώσουμε εδώ πως το συγκρότημα του κ. Χριστοφιδέλη στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν στην τελευταία θέση, ενώ τώρα κινείται σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα, ο Φοίνικας ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να βρει αγωνιστικό ρυθμό και πλέον κινδυνεύει πολύ σοβαρά.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Στέφαν Οκοσάνοβιτς, ο οποίος με τους 19 πόντους που σημείωσε έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του.

Από την πλευρά του, Φοίνικας Σύρου δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και ο μόνος διασωθέντας από το… ναυάγιο ήταν ο Τσέιβερς, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους. Χαρακτηριστικό της κακής εμφάνισης της ομάδας της Σύρου είναι πως ο Μπαρμπούνης έμεινε άποντος και στο τρίτο σετ τη θέση του στο παιχνίδι πήρε ο Κουτσομύτης.    

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Τσέντομιρ Ίλιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του από την Κηφισιά: «Συγχαρητήρια στην Κηφισιά για τη νίκη, ήρθε πολύ προετοιμασμένη στο ματς, μας πίεσε σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένους παίκτες και παίξανε ένα πάρα πολύ καλό μπολ άμυνα και ήρθε δίκαια στη νίκη. Εμείς δεν εμφανιστήκαμε καλά επιθετικά, κολλήσαμε σε κάποια σημεία, δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις μπάλες όποτε το αποτέλεσμα είναι λογικό. Προσπαθήσαμε από τη μεριά μας να πιέσουμε πιο πολύ στο σέρβις για να μπορέσουμε να παίξουμε στην άμυνα και να δημιουργήσουμε κάποιες συνθήκες για ένα πολύ μικρό διάστημα αλλά όμως όχι σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ήμασταν πάρα πολύ μακριά από τον παλιό καλό εαυτό μας και το καλό παιχνίδι που παίζουμε. Παίζουμε τώρα με την Καλαμάτα και πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη σ αυτό το ματς».
Ο διαγώνιος του Φοίνικα Άκης Ασπιώτης δήλωσε: «Η Κηφισιά έπαιξε καλύτερα από εμάς, δίκαια νίκησε με αυτό το σκορ. Εμείς κάναμε πάρα πολλά ατομικά λάθη, όποτε δεν μπορούσαμε να είμαστε κοντά στο σκορ και να κυνηγήσουμε κάποιο σετ. Έχουμε κάποιες προσθήκες μέσα στην ομάδα από παίκτες, εγώ ήμουν τραυματίας με ένα μυικό σπασμό στη μέση και δεν δουλέψαμε έτσι όπως θα έπρεπε και αυτό βγήκε μέσα στον αγώνα. Πρέπει να τ αφήσουμε όλα πίσω και να κοιτάξουμε τη συνέχεια γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια και θα κυνηγήσουμε αυτό που μπορούμε να πάρουμε από κάθε αγώνα, τους βαθμούς μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης τόνισε: «Αυτό που μετρά στο πρωτάθλημα είναι το αποτέλεσμα και ασφαλώς οι βαθμοί ειδικά απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Από εκεί και πέρα δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Με εξαίρεση το πρώτο σετ που είχαμε καλά στοιχεία στα υπόλοιπα δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την συγκέντρωσή μας σε υψηλό επίπεδο. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας αλλά και τη διάρκειά του. Ο Φοίνικας απόψε δεν βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα οπότε ήρθε σχετικά ξεκούραστα το σημαντικό "τρίποντο". Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καλύψαμε και τη διαφορά, όμως το πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετό δρόμο και εμείς κοιτάμε το καλύτερο δυνατό».
Ο Βραζιλιάνος κεντρικός Γκιγιέρμε Άλβες δήλωσε: »Είναι μία σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Θεωρώ ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και πήραμε τη νίκη. Πλέον κοιτάμε τη δύσκολη συνέχεια».

 

Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου

Τα σετ: 3-0 (25-14, 25-19, 25-20) σε 75΄.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Μουζακίτη, Τομαράς, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 16-12, 21-13, 25-14

2ο σετ: 8-4, 16-13, 21-17, 25-19

3ο σετ: 8-6, 16-14, 21-18, 25-20

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Στιβαχτής 3π. (3 άσσοι), Ρέγκο Ρικάρντο 8 (7/12επ., 1 μπλοκ, 65%υπ., 24%αρ.), Σπηλιώτης 9 (4/5επ., 5 μπλοκ), Άλβες 6 (5/7επ., 1 μπλοκ), Σπηριούνης 9 (7/9επ., 2 μπλοκ, 31%υπ., 8%αρ.), Οκοσάνοβιτς 19 (13/20επ., 1 μπλοκ, 5 άσσοι) / Βελούδης (λ. - 45%υπ., 18%αρ.), Παύλου, Μπόγιτς 1 (1/3επ., 50%υπ.).

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Τσέντομιρ Ίλιτς): Τσέιβερς 15π. (14/25επ., 1 άσσος, 38%υπ., 4%αρ.), Μπράιαν 7 (6/9επ., 1 μπλοκ), Ασπιώτης 10 (9/21επ., 1 μπλοκ), Γκαρθία 1 (1/4επ.), Μπαρμπούνης (70%υπ., 20%αρ.) / Σωνάκης (λ. - 65%υπ., 20%αρ.), Κουτσομύτης, Ποχάνης, Τσαρκάτογλου, Πετσιάς, Τσινός (λ).

*Οι πόντοι του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 8 άσσοι, 37 επιθέσεις (66% αποτελεσματικότητα), 10 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων (9 χαμένα σερβίς) και του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου οι πόντοι προήλθαν: 1 άσσος, 32 επιθέσεις (46% αποτελεσματικότητα), 2 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων (15 χαμένα σερβίς).