Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε το “πειρατικό” στο Δ. Βικέλας

Πέρασε από τη Σύρο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 0-3 του Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Αθλητικού κέντρου. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη μέσα στη Σύρο. Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος το ρεπό του Ολυμπιακού πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη πλευρά, ο Φοίνικας Σύρου προσπάθησε να μείνει εντός αγώνα, πίεσε τον Παναθηναϊκό και παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Το παιχνίδι

Ο Ραγκέλ στο ξεκίνημα του πρώτου σετ έδωσε προβάδισμα δύο πόντων (2-4) για τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια ένα λάθος των φιλοξενούμενων, έδωσε την ευκαιρία στον Φοίνικα να μειώσει σε 3-4. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν περισσότερο, καθώς δέθηκαν μπλοκ και το σκορ έγινε 4-7. Ο Ιερεζουέλο με ένα έξυπνο πλασέ έκανε το 10-16, δίνοντας αέρα έξι πόντων στην ομάδα του. Ο κ. Ίλιτς κάλεσε τάιμ άουτ, μιας και είδε την ομάδα του να μένει με οκτώ πόντους πίσω στο σκορ (12-20). Ο Βουλκίδης με άσσο έκανε το 14-22. Νέος άσσος με τον Ερνάντες για το 15-24 και ο ίδιος παίκτης με άσσο έκανε το 15-25 και το 0-1 στα σετ.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο δεύτερο σετ, καθώς ο Φοίνικας μείωσε σε 7-9 και ο Μπράιαν πήγε στη γραμμή του σέρβις.  Ο Ερνάντες με δυνατή επίθεση έκανε το 7-11, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4. Ο Φοίνικας πλησίασε το σκορ με 18-19 έπειτα από έναν ωραίο πόντο. Ο Ιερεζουέλο με έξυπνο τρόπο έκανε  το 18-20. Ο Ασπιώτης μείωσε σε 22-24 για τους γηπεδούχους. Ο Κόβαρ με έξυπνο πλασέ έκανε το 22-25 και οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2 στα σετ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να ελέγχει τον ρυθμό και στο τρίτο σετ, αν και οι Συριανοί έκαναν μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Ο Ραγκέλ έκανε το 9-12 και η διαφορά πήγε στο +3 για τους πράσινους.  Ο Ιερεζουέλο με εντυπωσιακή επίθεση έκανε το 14-18 και οι «πράσινοι» απέκτησαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Ο Πρωτοψάλτης δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 15-18. Λάθος του Φράγκου για το 17-20. Ο Ασπιώτης μείωσε για τον Φοίνικα σε 19-21. Λάθος επίθεση του Φράγκου και οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο για το 20-21 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε το πρώτο του τάιμ άουτ. Ο Ιερεζουέλο  με ωραίο τρόπο έκανε το 20-23 και ο Ασπιώτης στη συνέχεια με επίθεση στην ευθεία μείωσε σε 21-23. Ο Πετρέας πήρε τον πόντο και το σκορ έγινε 22-25 για τους πράσινους.

Ετικέτες: