Ο Φοίνικας Σύρου ηττήθηκε με 0-3 από τον ΠΑΟΚ και πλέον θα παίξει με την Καλαμάτα με μειονέκτημα έδρας

Τσέντομιρ Ίλιτς: “Θα δώσουμε τα πάντα για την παραμονή”

Την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα κατέλαβε ο Φοίνικας Σύρου μετά και την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-3,στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Το «πειρατικό» για ακόμη ένα ματς ήταν μέτριο αγωνιστικά και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να μπει καθόλου στο παιχνίδι. Οι Συριανοί θα μπουν στα play out με μειονέκτημα έδρας καθώς η Καλαμάτα ’80 επικράτησε εντός έδρας του Πήγασου Πολίχνης με 3-0 σετ και προσπέρασε στο… νήμα τον Φοίνικα στην τελική κατάταξη. Το «πειρατικό» για να παραμείνει στην Volley League θα χρειαστεί να σπάσει την έδρα των Καλαματιανών, με τη σειρά των αγώνων να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Τώρα, ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου μετά το τέλος της αναμέτρησης σημείωσε πως οι παίκτες του δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι και πως μόνο στο τρίτο σετ πάλεψαν με αξιώσεις για την μείωση του σκορ. Για τη συνέχεια και τα παιχνίδια με την Καλαμάτα, ο κ. Ίλιτς είπε πως θα είναι δύσκολα και πως άπαντες θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να σημειωθούν οι απαιτούμενες νίκες και ο Φοίνικας να παραμείνει στην Volley League.

Από την πλευρά του, ο πασαδόρος της ομάδας της Σύρου Απόστολος Πέτσιας τόνισε πως ο ΠΑΟΚ ήταν μία δυνατή ομάδα η οποία θα διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Φοίνικας θα πρέπει να παίξει απέναντι στην Καλαμάτα και να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ταυτόχρονα τόνισε πως η ομάδα της Σύρου πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς της αξίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

 

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Τσέντομιρ Ίλιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης σημείωσε: «Δεν μπορέσαμε να μπούμε στο παιχνίδι όπως θέλαμε. Στο τρίτο σετ το καταφέραμε μέχρι ένα σημείο, δεν πήραμε τίποτα, κάναμε πάρα πολλά λάθη, είμασταν πάρα πολύ νευρικοί. Ο ΠΑΟΚ σήμερα νίκησε δίκαια. Όσο για τη συνέχεια είναι δύσκολη, θα δώσουμε τα πάντα έτσι ώστε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα και τις νίκες που χρειαζόμαστε».

 

Ο πασαδόρος του Φοίνικα Απόστολος Πετσιάς δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, είχαμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, διεκδικητή του πρωταθλήματος. Εμείς βάλαμε τα δυνατά μας αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι όμως συνεχίζουμε κανονικά στα play out απέναντι στην Καλαμάτα, … θα δούμε τώρα ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται γιατί είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια θεωρώ όλης της χρονιάς αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και ανταγωνιστικοί. Να έχουμε και την υγεία μας να πάνε όλα καλά και να μείνει ο Φοίνικας εκεί που του αξίζει. Κάναμε μια καλή αρχή του πρωταθλήματος, κάναμε κάποιες καλές νίκες ωστόσο εκεί κοντά στα Χριστούγεννα κάποιες γρίπες, κάποιοι τραυματισμοί μας άφησαν πίσω, δεν θέλω να τα λέω αυτά σαν δικαιολογίες, όμως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, ταλαιπωρηθήκαμε και εμείς και δε μας βοήθησε να πάρουμε κάποιους βαθμούς στα κρίσιμα παιχνίδια του Ιανουαρίου που είχαμε και έτσι βρισκόμαστε εδώ που είμαστε τώρα».

 

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: «Ως προς το αποτέλεσμα, το παιχνίδι δεν ήταν σημαντικό για εμάς, καθώς δεν μας νοιάζει ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε στα ημιτελικά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Για εμάς πολύ σημαντικό ήταν να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να δείξουμε την βελτίωση μας. Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα καλό τεστ ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, το οποίο είναι ο προημιτελικός κυπέλλου απέναντι στον Άθλο. Σήμερα παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα δύο παιχνίδια. Δεν δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να παίξει το παιχνίδι του, έχοντας σοβαρή προσέγγιση στο παιχνίδι, και αυτό μας έφερε το θετικό αποτέλεσμα». 

 

Ο Μάρτεν Φαν Χάρντερεν του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Ξέραμε ότι η τελική θέση μας στην κανονική διάρκεια δεν ήταν εντελώς στο χέρι μας, αλλά δεν το σκεφτόμασταν καθόλου, εμείς θέλαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο Φοίνικας Σύρου είναι μία καλή ομάδα, ίσως τη φετινή περίοδο είναι λίγο άτυχη, αλλά στην έδρα τους μπορούν να παίξουν καλά. Θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, γι' αυτό ξεκινήσαμε δυναμικά από την αρχή. Έρχεται μία γεμάτη περίοδος με αγώνες σε κύπελλο, Λιγκ Καπ αλλά και πλέι-οφ πρωταθλήματος. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και θα είναι ένα διαφορετικό επίπεδο βόλεϊ».

 

Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ 0-3
Τα σετ: 0-3 (20-25, 17-25, 22-25) σε 75'

Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Τομαράς, Συρίγος, Γραμματεία: Καπουράνη

Διακύμανση:
1ο σετ: 3-8, 11-16, 17-21, 20-25
2ο σετ: 5-8, 11-16, 15-21, 17-25
3ο σετ: 8-7, 15-16, 19-21, 22-25
Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Τσέντομιρ Ίλιτς): Κουτσομύτης 5 (5/9 επ., 63% υπ. - 32% άριστες), Τσάβερς 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. - 14% άριστες), Ντάτσα 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Μπράιαν 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Ασπιώτης 17 (16/26 επ., 1 άσσος), Γκαρσία 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ0 / Σωνάκης (λ, 56% υπ. - 28% άριστες), Πετσιάς, Μπαρμπούνης 5 (5/11 επ., 67% υπ. - 40% άριστες), Μανωλάκης.
Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Βαν Γκάρντερεν 9 (6/11 επ., 3 άσσοι, 75% υπ. - 56% άριστες), Γαλιώτος 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Τρούχτσεφ 11 (8/12 επ., 3 άσσοι, 60% υπ. - 53% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 16 (13/21 επ., 3 άσσοι), Λινάρδος 5 (3/5 επ., 2 άσσοι), Σαμοϊλένκο 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 82% υπ. - 64% άριστες), Σιδηρόπουλος, Γάτσης, Τακουρίδης.

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν από 1 άσσο, 35 επιθέσεις (54% αποτελεσματικότητα), 6 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων (12 χαμένα σερβίς) και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 11 άσσους, 35 επιθέσεις (58% αποτελεσματικότητα), 4 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων (15 χαμένα σερβίς).

Ετικέτες: