Σύλλογος "Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου": Το αίμα ΔΕΝ αγοράζεται, το αίμα προσφέρεται

  • Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2015 - 16:10
  • /   Eνημέρωση: 15 Ιουν. 2015 - 7:23
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

“Ο Δημιουργός έδωσε τη ζωή, ο Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να τη συνεχίσει” φώναξαν δυνατά οι εθελοντές αιμοδότες της Σύρου, δίνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης στο πλαίσιο του σημερινού 2ου Ημιμαραθώνιου δρόμου και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.

Τα μέλη του ιστορικού σωματείου, το οποίο από το 1971 προσφέρει πολύτιμο έργο στους κατοίκους του νησιού και όχι μόνο, χαρίζοντας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής σε εκείνους που το έχουν πραγματική ανάγκη, έστησαν το δικό τους περίπτερο στην πλατεία Μιαούλη, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους επισκέπτες για τη σημασία της αιμοδοσίας.

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ο Σύλλογος προέτρεψε τον κόσμο να μη διστάσει να δώσει λίγο αίμα και να χαρίσει τη χαρά της ζωής.

Όπως τόνισαν, η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, μία πράξη τόσο ανώδυνη και ακίνδυνη μέσα από την οποία δίνεις ελπίδα και ζωή στον φίλο, τον συγγενή, τον γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο και σε όποιον χρειάζεται τη βοήθειά σου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν 25 εγγραφές από νέους ανθρώπους, που αποτελούν έναν σταθερό στόχο του συλλόγου για να καταφέρει να παραμείνει ενεργός και δραστήριος.