Τουαλέτες στην οδό Πελοποννήσου πλησίον της αγοράς της Ερμούπολης

Μόνιμο(;) λουκέτο

Στο κλείσιμο των δημοτικών τουαλετών της οδού Πελοποννήσου στην Ερμούπολη της Σύρου έχουν προχωρήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με φόντο την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, τόσο λόγω της φθοράς του χρόνου, όσο όμως κι εξαιτίας των βανδαλισμών που κατά καιρούς είχαν καταγραφεί στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο τους.

Παρά το γεγονός πως η αποκατάσταση και λειτουργία τους κρίνεται επιβεβλημένη για το ιστορικό κέντρο με φόντο την εξυπηρέτηση των πολιτών δεδομένης και της πρόσφατης λειτουργίας των δημοτικών τουαλετών της οδού Ανάφης, οι οποίες υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος παρέμεναν κλειστές, ωστόσο εκ μέρους της δημοτικής πλευράς δεν έχει υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το μέλλον τους.

Παρέμβαση για το θέμα είχε πραγματοποιήσει ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης από την πλευρά της μειοψηφίας, Γιάννης Καφούρος σε πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου, ο οποίος είχε επισημάνει την αναγκαιότητα αποκατάστασής τους ή έστω τη στοιχειώδη συντήρησή τους, τόσο προς εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, όσο όμως και προς όφελος της γενικότερης υποβαθμισμένης εικόνας της συγκεκριμένης οδού στην πόλη.

Ο ίδιος μάλιστα, είχε στηλιτεύσει το γεγονός πως, η αρμόδια Δημοτική Κοινότητα δεν είχε κληθεί να αποφασίσει σχετικά για το κλείσιμό τους, καθιστώντας σαφή τη διαφοροποίησή του αλλά και της παράταξής του, σχετικά με την “αυθαίρετη” απόφαση των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Πέραν από οποιαδήποτε διαφορετική θεώρηση των αιρετών προσώπων για το σημερινό λουκέτο, χρήσιμο θα ήταν να μεριμνήσει η Δημοτική Αρχή για την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία τους.