Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου ο Κ. Φιφλής από την Πάρο

Νέα δεδομένα για τον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο συλλογικό όργανο των δικηγόρων, από τις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος του ο εκ Πάρου ορμώμενος, Κωνσταντίνος Φιφλής.

Η εκλογική διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όμως δεν μπόρεσε να αναδείξει νέο πρόεδρο, καθώς κανείς εκ των υποψηφίων δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η αναμέτρηση για την δεύτερη Κυριακή.

Την πρώτη Κυριακή οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι τέσσερεις υποψήφιοι ήταν: Κ. Φιφλής 31, Χ. Δεκαβάλλα 21, Κ. Δοκιμάκης 12 και Αντ. Κρητικός 11, ενώ στο Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Γ. Πλατής, Κ. Μαραγκού, Ελ. Πιτταρά, Θ. Καρτάνου, Ν. Μαραγκός, Ν. Παγίδας, Λ. Μπάλλας και Χ. Πισκοπιανού.

Βάσει των ανωτέρω αποτελεσμάτων οι δύο πρώτοι υποψήφιοι αναμετρήθηκαν για δεύτερη Κυριακή, λαμβάνοντας κατά την χθεσινή ψηφοφορία Κ. Φιφλής 38 ψήφους και Χ. Δεκαβάλλα 26.

Πιο επιθετική πολιτική

Μιλώντας στην «Κοινή Γνώμη», ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κ. Φιφλής, σκιαγράφησε σε γενικές γραμμές τον τρόπο που πρόκειται να λειτουργήσει βάσει των νέων του αρμοδιοτήτων, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη προεδρεία.

Ο κ. Φιφλής έκανε λόγο για αλλαγές τόσο σε ότι αφορά στη λειτουργία του συλλογικού οργάνου αλλά και όσο στη νοοτροπία, επισημαίνοντας ότι η βασική του διαφοροποίηση θα αφορά σε επιθετικότερη πολιτική εκ μέρους του.

Στο πρώτο σχόλιο για την εκλογή του στη θέση του προέδρου, ανέφερε ότι «Η εκλογή μου είναι ένα βήμα αλλαγής στο Σύλλογο. Η κατεύθυνση μου θα είναι στο να βελτιώσει την καθημερινότητα των συναδέλφων μου και να αποκαταστήσει τη θέση των δικηγόρων στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες κινούνται, γιατί δεν έχουμε μόνο τη Σύρο έχουμε και τα υπόλοιπα νησιά. Πιστεύω ότι ήταν μια από τις πιο πετυχημένες εκλογές, αν συνδυαστεί με το πάρα πολύ καλό Διοικητικό Συμβούλιο που θα έχω».

Καθώς, ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, είχε συνυπάρξει και είχε υποστηρίξει κοινές θέσεις ο κ. Φιφλής με τον απερχόμενο πρόεδρο, Ν. Παγίδα, ειδικά σε ότι αφορά σημαντικά κοινωνικά θέματα, ρωτήθηκε εάν έχει ή προτίθεται να αλλάξει κάτι στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Όπως υποστήριξε «Στο Δικηγορικό Σύλλογο θα αλλάξουν πολλά πράγματα και σε θέματα λειτουργίας και νοοτροπίας. Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων θα είναι λίγο πιο επιθετική η δική μου πολιτική. Η απόφαση μου είναι ότι θα διαφοροποιηθούμε από την προηγούμενη προεδρεία σε αρκετά θέματα. Θα έχουμε όπως πάντα κοινωνικές παρεμβάσεις, αυτό είναι δεδομένο. Πάντα θα έχει κοινωνικές παρεμβάσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος. Πάντα».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα θέματα που προτίθεται να θέσει προς άμεση υλοποίηση, μόλις αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τον Γενάρη, ο κ. Φιφλής απάντησε ότι «Δεν θα το κάνω πριν έχω μία συνεργασία με τους συνεργάτες μου, τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό που θα κάνουμε μόλις αναλάβουμε είναι συζήτηση και θα έχουμε μια εφ' όλης της ύλης στοχοθεσία και τις πρακτικές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε. Πάντως θα υπάρξουν πολύ σοβαρές παρεμβάσεις».