Οι Anti-bullying Ambassadors της Σύρου προσκαλούν τους φίλους του 2ου "συριανοπατῶ" να δεσμευτούν για την καταπολέμηση κάθε μορφής εκφοβισμού

Στόχος η συγκέντρωση 1.000 υπογραφών

Τη δράση των Συριανών Πρεσβευτών κατά του αγκαλιάζει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών για νέους "συριανοπατῶ" που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τον Λαογραφικό – Χορευτικό Όμιλο «η σοφία της παράδοσης».

Κοινό, φίλοι και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υπογράψουν το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπάρξει ποτέ με σκοπό τη δέσμευση στην καταπολέμηση του εκφοβισμού από όπου και αν προέρχεται.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Εκπαιδευτική Δυναμική» για τη δημιουργία ενός πλαισίου αγάπης, σταθερότητας και αυτοπεποίθησης, μπορούν να επισκεφτούν την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, από τις 19:30.

«Η ένταξη της δράσης μας στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ήταν μια πρωτοβουλία της Μαρίας Φουτσιτζίδου, μέλους της «σοφίας της παράδοσης», η οποία με πολλή γενναιοδωρία και αυθορμητισμό, μας το πρότεινε και εμείς φυσικά ενθουσιαστήκαμε», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η συντονίστρια των Anti-Bullying Ambassadors στη Σύρο, Χριστίνα Κανελλοπούλου-Κυριακοπούλου. Η ίδια μάλιστα δεν έκρυψε τη χαρά, την ικανοποίηση, την υπερηφάνεια και φυσικά τη συγκίνηση όλης της ομάδας για το γεγονός ότι η δράση της έχει οικειοποιηθεί από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Σημαντικό λιθαράκι στον τεράστιο αγώνα του "Diana Award"

Υπενθυμίζεται ότι, η Εκπαιδευτική Δυναμική έχει υποβάλει αίτηση στο Guinness World Records, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο βράβευσης αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας, η οποία ωστόσο υλοποιείται για πρώτη φορά, επομένως, δεν υπάρχει προηγούμενο ρεκόρ που απαιτείται να καταρριφθεί.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από τις δυνάμεις μας να συγκεντρώσουμε όσο πιο πολλές υπογραφές γίνεται. Προς το παρόν είμαστε στις 525 και ο άμεσος στόχος μας είναι οι 1.000 για τον επόμενο μήνα» διευκρίνισε η κ. Κανελλοπούλου, καθιστώντας γνωστό πως πραγματικό στόχο του Κέντρου Ξένων Γλωσσών αποτελεί η αναγνώριση από το "Diana Award", τον Μάρτιο του 2020. «Είναι το ίδρυμα που μας εκπαίδευσε και θέλουμε να νιώσουμε ότι έχουμε βάλει και εμείς το λιθαράκι μας στον τεράστιο αγώνα του κατά του εκφοβισμού. Επομένως η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ θα είναι παραπάνω από καθοριστική λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων και της τεράστιας απήχησής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι από την αρχή της προσπάθειας μέχρι και σήμερα, οι επτά μαθητές και μαθήτριες (ηλικίας 10-14 ετών) που συμμετέχουν στη δράση έχουν αποκομίσει ότι η επίτευξη στόχων είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως η συνεργασία, η σκληρή δουλειά, ο σεβασμός και η ομαδικότητα. «Ένας συνδυασμός “sine qua non” για κάθε όνειρο» υπογράμμισε η κ. Κανελλοπούλου.

Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για νέους «συριανοπατώ» θα διεξαχθεί στη Σύρο από 2 έως 5 Μαΐου 2019.