Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου βρέθηκε σε σχολεία του νησιού, όπου πραγματοποίησε ενημέρωση σε μαθητές και καθηγητές

«Η νέα γενιά ενδιαφέρεται για το περιβάλλον»

  • Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2020 - 06:12

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, πραγματοποίησε ενημέρωση σε σχολεία της Νάξου σχετικά με τη θαλάσσια χελώνα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την ζωή της θαλάσσιας χελώνας, τα είδη, την αναπαραγωγή, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, το πώς μπορεί να προστατευθεί, το κέντρο διάσωσης "ΑΡΧΕΛΩΝ" και τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που βρεθεί μια θαλάσσια χελώνα. Γενικότερα έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος, οι μαθητές προβληματίστηκαν και διατύπωσαν τις απορίες τους σχετικά με το θέμα.

Η παρουσίαση έγινε συγκεκριμένα με τη δευτέρα τάξη και πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας, στον Πολυχώρο Τεχνης όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και μαθήματα.

Οι μαθητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, στο πλαίσιο του οποίου έγινε και η εκδήλωση. Τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στο φυσικό περιβάλλον.

Το Λύκειο Τραγαίας είναι ένα από τα 300 σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό. Οι μαθητές υλοποιούν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τις φυσικές ομορφιές της Νάξου, με την κλιματική αλλαγή και γενικά τις επιπτώσεις που έχει η συμπεριφορά του ανθρώπου στο περιβάλλον. Σε κάποιες μαθητικές δράσεις υπάρχει μία καλλιτεχνική ματιά και οι έφηβοι μέσα από το δικό τους πρίσμα προβάλλουν το μήνυμά τους για το σημαντικό αυτό θέμα.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Σύλλογος βρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νάξου, όπου έγινε επίσης ενημέρωση.

Σύμφωνα με το Σύλλογο:

«Την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσουμε την άγρια ζωή του νησιού μας στο 2ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Νάξου είχαμε σήμερα και την προηγουμένη Τετάρτη αντίστοιχα.

Στις παρουσιάσεις έγινε αναφορά στην πανίδα του νησιού, στις δράσεις του Συλλόγου και στις συνεργασίες μας με το κέντρο διάσωσης θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων" και το νοσοκομείο άγριων ζώων “Αλκυόνη”. Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και τους καθηγητές για τα μέσα και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και των άγριων ζωών, από την οποία προέκυψε ότι η νέα γενιά και οι καθηγητές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και είναι ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον και την άγρια ζωή γενικότερα».