“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ”

Στο έλεος του «Ιανού» τα Φάρσαλα

  • Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:26

Του Γ. Γκαντέλου

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα «πέρασε» και πάνω από τον Δήμο Φαρσάλων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, σε ποτάμια, ρέματα, δρόμους καθώς και στις μετακινήσεις στην επαρχία.

Η επαρχιακή οδός Φαρσάλων - Βόλου έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές μεταξύ των χωριών Αμπελιάς και Νεράιδας, καθώς έχουν κατέβει τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών από τα χωράφια, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί νωρίς το απόγευμα μικρός αριθμός οχημάτων. Συνεργεία του Δήμου έσπευσαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό, ενώ από τον Δήμο Φαρσάλων εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία έγινε σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους στο οδικό δίκτυο της επαρχίας και ιδιαίτερα στην οδό Φαρσάλων - Βόλου, εκεί όπου λόγω της κακοκαιρίας έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο οδόστρωμα. Λόγω της κακοκαιρίας το ΚΤΕΛ Βόλου - Τρικάλων ακύρωσε όλα τα σημερινά δρομολόγια.

Μέσα στα Φάρσαλα πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει κοντά στην οδό Βόλου, στις εργατικές κατοικίες του Αγροκηπίου, στα Μπασαγιαννέικα, στις εγκαταστάσεις των 5Χ5 και σε άλλες περιοχές, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θύμιζαν ορμητικά ποτάμια κατεβάζοντας μεγάλες ποσότητες νερού προς τις προαναφερόμενες πληττόμενες περιοχές. Σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι αστυνομικές Αρχές βρισκόταν στα σημεία που έχρηζαν βοήθειας.

Πολλά ποτάμια και ρέματα στην επαρχία έσπασαν και άλλα βρίσκονταν σε οριακό επίπεδο. Ο Ενιπέας έσπασε μετά τις 8 το βράδυ, κοντά στο Βασιλί, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η πόλη ουσιαστικά έκλεισε αρχικά από την οδό Βόλου (νωρίς το απόγευμα), στη συνέχεια κοντά στο ποτάμι στη δυτική είσοδο της πόλης (από Λαμίας) και λίγο αργότερα στο ύψος του Ενιπέα ποταμού στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων-Λαρίσης. Με το πρώτο φως της ημέρας θα φανούν οι καταστροφές. Οι ζημιές στην πόλη και στην αγροτική οικονομία είναι τεράστιες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η κήρυξη των πληγεισών περιοχών του Δήμου Φαρσάλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.