Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας για την αστυνομική βία

"Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία"

  • Πέμπτη, 11 Μαρτίου, 2021 - 12:44

Όλες αυτές τις μέρες που ο εργαζόμενος λαός δεινοπαθεί, την ίδια στιγμή που υπάρχουν δεκάδες νεκροί από τον κορονοϊό ακόμα και μέσα στους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα διοικητικό μέτρο απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία για την προστασία της υγείας. Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας να αγκομαχά από τις ελλείψεις και τα κενά, η κυβέρνηση παζαρεύει τα κρεβάτια με τους κλινικάρχες έναντι αδρής αμοιβής.

Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία.

Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές και στις γειτονιές με την προστασία της υγείας!

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων χθες στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση και άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού.

Καταδικάζουμε τον αποτρόπαιο τραυματισμό του αστυνομικού από προβοκατόρικα στοιχεία που καμιά σχέση δεν έχουν με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η δράση τους άλλωστε, είναι γνωστό πως είναι απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και πολύ «βολική» για την ένταση της καταστολής και τρομοκρατίας, για το χτύπημα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από την κάθε κυβέρνηση (αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τρομονόμοι, νόμοι για την απεργία και τις διαδηλώσεις κλπ).

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού, πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνει την κυβέρνηση από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει.

Ως εδώ!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!