Πρώτη φύτευση στον βοτανόκηπο του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου

Σάρκα και οστά για τον σχολικό βοτανόκηπο

  • Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2021 - 06:12

Η Εφορεία Περιβάλλοντος του Συλλόγου ΝΑΪΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει, ότι η πρώτη φύτευση στον βοτανόκηπο του Δημοτικού Σχολείου της Νάουσας Πάρου είναι γεγονός.

Όπως αναφέρει η Εφορεία:

«Αφού περιποιηθήκαμε τα φυτά που υπήρχαν ήδη στο Σχολείο τον περασμένο μήνα, αυτή τη φορά φυτέψαμε αυτοφυή φυτά των Κυκλάδων αλλά και ευρύτερα της Μεσογειακής λεκάνης. Μπορεί τα παιδιά του Σχολείου να μην ήταν παρόντα, όπως θα θέλαμε, αλλά ελπίζουμε ότι θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να χαρούν το νέο κήπο του Σχολείου τους. Η δημιουργία ενός κήπου είναι μία μακρόχρονη διαδικασία, και είμαστε σίγουροι ότι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς θα έχουν πολλές ευκαιρίες να συμμετέχουν σε αυτήν. Ήδη, μαθητές του σχολείου προετοιμάζονται ζωγραφίζοντας μαζί με την εικαστικό δασκάλα τους τα φυτά των Κυκλάδων που κοσμούν τον κήπο, με έμπνευση βοτανικά σχέδια αλλά και φωτογραφίες. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ετοιμάζουν και άλλες δράσεις για τους μαθητές κι εμείς ετοιμάζουμε τη σήμανση των φυτών.

Ευχαριστούμε το τοπικό φυτώριο Γεωπονικόν και τον Κώστα Σιφναίο για την προμήθεια των φυτών, το φυτώριο της Μήλου Δίανθος της Καλλιόπης Γραμματικοπούλου και τον Γιώργο Πετράκη για τη δωρεά φυτών και βέβαια το Cyclades Preservation Fund για την χρηματοδότηση του έργου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Toni Atkinson για τις φωτογραφίες».

Σχετικά με τη δράση, η ομάδα του Cyclades Preservation Fund σημείωσε: «Συγχαρητήρια στην πολύ δυναμική ομάδα του ΝΑΪΑΣ που - παρά τις αντιξοότητες - κατάφερε να βάλει μπροστά ένα τόσο σημαντικό έργο για όλη τη Νάουσα, παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σχολεία των Κυκλάδων! Έπεται συνέχεια...»