Διαδικτυακό σεμινάριο «Η γλώσσα της τροφής - Τρώμε συνειδητά, τρώμε με χαρά»

  • Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:54

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης διοργανώνει Διαδικτυακό σεμινάριο με την Μαρία Κρινά «Η γλώσσα της τροφής - Τρώμε συνειδητά, τρώμε με χαρά».

Στο σεμινάριο, διάρκειας 12 ωρών, μαθαίνουμε πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας μιλώντας και  κατανοώντας τη γλώσσα της τροφής.

·      Μαθαίνουμε να ακούμε τις ανάγκες του σώματος μας για τις τροφές που χρειάζεται για να είναι υγιές και ευχαριστημένο.

·      Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας με τη διατροφή και καθαρίζουμε το σώμα μας με αντιοξειδωτικές τροφές.

·      Αποκτάμε γνώσεις για τη διαχείριση των εποχιακών υλικών για να παρασκευάζουμε οικονομικά και υγιεινά φαγητά συνδυάζοντας σωστά τα υλικά μας.

·      Χαιρόμαστε με την γεύση των βοτάνων και των μπαχαρικών και δημιουργούμε συνθήκες ευεξίας καθώς μαθαίνουμε για τις χρήσεις τους και τις ιδιότητες τους.

·      Ξεκινάμε τις αλλαγές στην διατροφή μας με την υποστήριξη της ομάδας ανακαλύπτοντας τι χρειάζεται να αλλάξουμε  για να αισθανόμαστε καλύτερα.

·      Ανακαλύπτουμε και πάλι τα δημητριακά και θυμόμαστε τρόπους και μαγειρέματα παλιά και πάντα χρήσιμα.

Όλα αυτά με τρόπο βιωματικό και συμμετοχικό, αφού ακόμη και αν διαδικτυακά τα σώματα μας είναι σε απόσταση, ο νους και οι καρδιές μας μπορούν να είναι κοντά και σε σύνδεση.

Το σεμινάριο αποτελείται από 4 τρίωρες συναντήσεις που θα γίνονται Σάββατο απόγευμα με ένα διάλειμμα 15 λεπτών. Προτείνεται να γίνονται στις 18.00 – 21.15.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ:

12/03/2022

26/03/2022

09/04/2022

16/04/2022

Θα χρειάζεται να έχετε από την δεύτερη συνάντηση και μετά κάποια απλά υλικά την λίστα των οποίων θα σας στέλνω εγκαίρως.

Έξι θέσεις θα είναι διαθέσιμες σε ανέργους ή άτομα που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και γι αυτούς το κόστος για τις 4 συναντήσεις είναι 70€.

Η θέση κατοχυρώνεται  με την πλήρη εξώφληση πριν την πρώτη συνάντηση  μετά από συνεννόηση με την γραμματεία της Βαρδακείου και με αποστολή στο email vardakeios@gmail.com βεβαίωσης ανεργίας ή αναστολής εργασίας και αποδεικτικού κατάθεσης.

Αν υπάρχει ανάγκη οι δόσεις γίνονται δύο. Μία πριν την πρώτη συνάντηση και με πλήρη εξώφληση πριν την δεύτερη συνάντηση

Για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες το κόστος για τις 4 συναντήσεις είναι 120€.

Μπορούν δύο μέλη από την ίδια οικογένεια να το παρακολουθήσουν με κόστος 140€  ανά σύνδεση.

Η θέση κατοχυρώνεται με καταβολή προκαταβολής 70€ πριν την πρώτη συνάντηση και με πλήρη εξώφληση πριν την δεύτερη συνάντηση, αφού έχει υπάρξει συνεννόηση με την γραμματεία της Βαρδακείου.  Οι αποδείξεις στέλνονται στο ίδιο email vardakeios@gmail.com.

Χρειάζεται να έχετε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και μια μικρή εξοικείωση με την πλατφόρμα του zoom ή ανάλογες πλατφόρμες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Email 

maria.krina@gmail.com

vardakeios@gmail.com

Τηλ 22810 82573 ώρες 10.00 – 14.00

6940108628 με sms / viber / telegram / what’s up

Η Μαρία Κρινά έχει πτυχίο παιδαγωγικών και έχει εργαστεί 17 χρόνια σαν αρχιμαγείρισσα και σύμβουλος εστιατορίων με ειδίκευση στην Ελληνική κουζίνα. 

Από το 2014 είναι συντονίστρια εργαστηρίων ενηλίκων με θέμα τη διατροφή για υγεία και ευεξία. Η ενεργειακή και θεραπευτική διάσταση της τροφής είναι σημαντικό μέρος των εργαστηρίων της. Διδάσκει τη χρήση άγριων χόρτων, λουλουδιών και καρπών στη διατροφή και στη θεραπεία με έμφαση στο συνδυασμό των δημητριακών ολικής άλεσης με μπαχαρικά για ένα υγιές σώμα και νου. 

Εργάζεται επίσης με την πλατφόρμα traveling spoon κάνοντας μαθήματα μαγειρικής σε ταξειδιώτες δημιουργώντας μια μαγειρική εμπειρία, που συνδυάζει τις γνώσεις της για την Ελληνική κουζίνα και την υγιεινή διατροφή.

Σημαντικός σταθμός στην εργασία της με τη διατροφή ήταν το εργαστήριο HEALTHNIC / Healthy and ethnic diet for inclusion σε συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 9 χρόνια.