Απάντηση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022 - 15:21

Με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ, την ανήκουστη επίθεση προς τους υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22/8/2022 , από τον κ. Δούναβη Γεώργιο, για  «καταφανέστατες κατατμήσεις»  “απίστευτη ταχύτητα υλοποίησης” και “πρεμούρα” πληρωμών, για έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού έτους 2022, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου .

Απορούμε, πώς ένας  αυτοδιοικητικός με το δικό του κύρος , τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με χρόνια άριστης συνεργασίας με τους «συνεργάτες του», όπως ονόμαζε τους υπαλλήλους του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, να σπιλώνει με τέτοιες υπόνοιες εργαζομένους, με μοναδικό όφελος την δημιουργία εντυπώσεων εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Γιατί αν πραγματικά  το ενδιαφέρον του ήταν ουσιαστικό και όχι η πολιτική αντιδικία, θα κατέφευγε στον αντίστοιχο ελεγκτικό μηχανισμό, προς διενέργεια ελέγχου των διεργασιών που θεωρεί “παράνομες”.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, ενημερώνει ΑΠΑΝΤΕΣ  ότι δεν θα επιτρέψει την χρησιμοποίηση και την έκθεση υπαλλήλων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, προς εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

Το υπηρεσιακό προσωπικό, υπηρετεί τους πολίτες και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος θεσμός εκπροσωπείται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Οι υπάλληλοι απαιτούν να μένουν μακριά από πολιτικές διενέξεις και αντιπαραθέσεις.