Η κακοκαιρία “πλήγωσε” τις Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022 - 13:37

Η καλοκαιρινή κακοκαιρία, που είχε ανακοινωθεί από την Ε.Μ.Υ., έπληξε τις Κυκλάδες και τα προβλήματα και οι ζημιές ήταν έντονα, κυρίως σε Σαντορίνη και Μύκονο. Κατολισθήσεις, πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και διακοπές ηλεκτροδότησης ήταν τα αποτελέσματα των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κατολισθήσεις στη Σαντορίνη

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις στο λιμάνι της Σαντορίνης, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν οχήματα στο Μεγαλοχώρι, με επακόλουθο την πρόκληση ζημιών. Οι αρχές κινήθηκαν άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών και της κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές.

Ο Έπαρχος Π.Ε. Θήρας κ. Χ. Δαρζέντας άμεσα ενημέρωσε για την κατάσταση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, "Σε χρόνο ρεκόρ καθαρίσαμε όλο το επαρχιακό δίκτυο από τα μπάζα και τη λάσπη που δημιούργησε η μεγάλη νυχτερινή νεροποντή”.

Η κακοκαιρία οδήγησε και σε διακοπές ρεύματος, καθώς στο νησί τα φαινόμενα ήταν έντονα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε για την κατάσταση στη Σαντορίνη: «Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις, χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί».

Την εικόνα των προβλημάτων αποτύπωσε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας, το οποίο επενέβη άμεσα.

Πλημμύρησαν τα Ματογιάννια

Στην Μύκονο πλημμύρισαν τα Ματογιάννια με τα γραφικά στενά γέμισαν νερό προκαλώντας αναστάτωση σε κατοίκους και τουρίστες ενώ καταγράφηκε και υδροστόβιλος στην περιοχή της Μερχιάς. Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και στο νέο λιμάνι του Τούρλου, ενώ φερτά υλικά έφτασαν και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, με τα ορμητικά νερά να δημιουργούν προβλήματα σε οχήματα και την κυκλοφορία. Και στη Μύκονο υπήρξαν διακοπές ρεύματος Καθυστερήσεις πτήσεων καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, αλλά τα προβλήματα δεν άργησαν να αποκατασταθούν.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

Στην Τήνο η έντονη βροχόπτωση και οι βροντές, έφεραν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με πολλά χωριά να μένουν χωρίς ρεύμα, όπως οι περιοχές Δυο Χωριά, Τριαντάρο, Στενή, Υστέρνια, Αγ. Ιωάννη Πόρτο – Τριπόταμο, Βώλαξ, Όρμος Υστερνίων, Λυχναφτιά, Φαλατάδο.

Οι Κυκλάδες φαίνεται ότι σταδιακά θα επηρεάζονται όλο και λιγότερο από το αυριανό κύμα κακοκαιρίας.