Η στεφάνωση στη Σύρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2022 - 17:49

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η στεφάνωση των μνημείων στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σύρου παρακολούθησαν το προσκύνημα μαθητών των Σχολείων της Σύρου, σπουδαστών και προσκόπων, που προσήλθαν συντεταγμένοι με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους για τη κατάθεση στεφάνων.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε :

Στο μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

Στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου (Διοικητή του Οχυρού «Ρούπελ» κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941) από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου και από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Στο ηρώο των Πεσόντων από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 4W Πειραματικού Δημοτικού Σχολείον Ερμούπολης. του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ - Λ Σύρου, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Στο μνημείο πεσόντων Ιερολοχιτών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σύρού 

Στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης από μαθητές τον 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης του Βαμβακάρειου Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου και του 3ου Γυμνασίου Σύρου.

Στην προτομή του πυρπολητή Κανάρη από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από μαθητές τον 2ου Γυμνασίου Σύρου, και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Και στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, από μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.