Η Σύρος γιορτάζει και τιμά τον Άγιο Νικόλαο

  • Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:11

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα το πρωί στη Σύρο η ημέρα του Αγίου Νικολάου.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄.  Αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας, ξεκίνησε η  λιτανεία της ιερής εικόνας,  συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, του Λυκείου Ελληνίδων, των σπουδαστών της Ναυτικής Ακαδημίας, αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, μαθητών, και προσκόπων. Η πομπή έκανε στάση στην πλατεία Μιαούλη όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Δωρόθεου και εκπονήθηκε το εόρτιο άγγελμα προς τους πολίτες της Σύρου από τον δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης, Ν. Λειβαδάρα.

Στη συνέχεια, η περιφορά της εικόνας κατευθύνθηκε προς την πλατεία Κανάρη όπου έγινε ρίψη στεφάνων στη θάλασσα από εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτικής και του Λιμενικού, στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών. 

Το εορταστικό κλίμα της ημέρας συμπλήρωσαν η παρουσία του κόσμου που είχε κατακλύσει τους δρόμους, τα δεκάδες σκάφη που έπλεαν μέσα στο λιμάνι της Ερμούπολης και οι συριγμοί του Blue Star Paros πριν αποπλεύσει, συνεχίζοντας το ταξίδι του.