Οι μαθητές της Σύρου παρέλασαν και τίμησαν τον Αγώνα του 1821

  • Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023 - 09:50

Μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και εκπρόσωποι από το ΤΕΘ Ερμούπολης παρέλασαν στη Σύρο σήμερα το πρωί, με υπερηφάνεια, γιορτάζοντας και τιμώντας τον Αγώνα του ΄21, για μία ελεύθερη Ελλάδα. 

Η παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη αποτέλεσε την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, της οποίας προηγήθηκε η δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης του Α΄ και του Β΄ βαθμού, εκπροσώπων φορέων και κομματικών οργανώσεων, βουλευτών του νομού και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο εθνικό ηρώο της πόλης και συγκεκριμένα στο κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια. 

Αμέσως μετά, νέοι και νέες παρέλασαν στην πλατεία Μιούλη, υπό την “καθοδήγηση” της Φιλαρμονικής, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί,  ενώ νωρίτερα το πρωί έλαβε χώρα η αποκάλυψη της πολεμικής σημαίας από το ΤΕΘ Ερμούπολης έμπροσθεν του ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.. 

Σύμμαχος φέτος υπήρξε ο καλός καιρός, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς Συλλόγους της Σύρου και του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.