Νέα ζωή στο πάρκο του Καρνάγιου

Αλλάζει ριζικά η εικόνα του πάρκου στην περιοχή Καρνάγιο, όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου όπου ψηφίστηκε η μελέτη και η εκτέλεση του έργου "Λιμενικές παρεμβάσεις - σποραδικές επισκευές στην περιοχή Καρνάγιο λιμένα Ερμούπολης".

Το σημείο, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μία ευχάριστη στάση ή διαδρομή για όσους αποζητούν τη σκιά και τη δροσιά των δέντρων αλλά και για όσους βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους, έχει αφεθεί στη μοίρα του, με σπασμένα καπάκια φρεατίων και δοχεία ανακύκλωσης αποτσίγαρων, σκουπίδια, μπάζα, σπασμένα και καλυμμένα από δέντρα παγκάκια, δυσάρεστες μυρωδιές και παράνομα παρκαρισμένα δίκυκλα να αποτελούν το σκηνικό του πάρκου, ενός από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Ερμούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Καντιώ Μαραγκού, ανάφερε ότι μέσα στον Ιούλιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η ανάπλαση του πάρκου, μέσα στο οποίο θα δημιουργηθεί μία όμορφη περιπατητική διαδρομή. "Θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια, θα υπάρξει νέος ηλεκτροφωτισμός, και νέες δενδροφυτεύσεις. Υπάρχουν λίγοι χώροι πρασίνου μέσα στην πόλη και θα πρέπει επιτέλους ο συγκεκριμένος χώρος να θυμίζει πάρκο. Το έργο αυτό θα έρθει ως συνέχεια της ανάπλασης και του εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο και θα ξεκινήσει άμεσα. Άρα, λοιπόν, πάμε σε μία διαδικασία να αναβαθμίσουμε όλη την περιοχή του Καρνάγιου, να φτιαχτούν τα κρηπιδώματα, ενώ έχουν ήδη μπει καινούργια πίλαρς και θα αναβαθμιστεί και ο ηλεκτροφωτισμός", ανέφερε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

 

 

Ετικέτες: