Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο της Σύρου

  • Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024 - 12:20

Με μία απλή και σεμνή τελετή τιμήθηκε και φέτος ο προστάτης του πεζικού και του στρατού ξηράς, Άγιος Γεώργιος στο Στρατόπεδο “Λγου Ζαφείρη Αποστόλου” στη Σύρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο αντιδήμαρχος, Νικόλαος Σκευοφύλακας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κυκλάδων, Μάρκος Δαδάος, ο Διοικητής του στρατοπέδου, Δημήτρης Λεβισσιανός, το Τάγμα Εθνοφυλακής Σύρου, η Αερολιμενάρχης, Βασιλική Πρέκα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος, εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας, των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας στο προαύλιο του στρατοπέδου, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με την τελετή να ολοκληρώνεται με κατάθεση στεφάνου, αλλά και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην «Έκθεση Ιστορικής Μνήμης» του στρατοπέδου μέσα από την οποία παρουσιάζεται χρονολογικά και θεματικά η εξέλιξη του στρατοπέδου από την εποχή που λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο σε Αναμορφωτήριο μέχρι και τη χρησιμοποίησή του ως στρατοπέδου από το 1934 έως σήμερα.