Εισροή υδάτων σε ταχύπλοο σκάφος στην Κέα

  • Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2019 - 12:33

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό εισροής υδάτων στο πνευστό ταχύπλοο σκάφος ''ΦΟΡΑΣ'' Τ.Ρ. 961-Α΄, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Μακρόνησου και Κέας, με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΜΑΙΡΗ'' Τ.Π. 2040-Ι΄ το οποίο εντόπισε δύο επιβαίνοντες να έχουν πέσει στη θάλασσα, τους οποίους και περισυνέλεξε, και τον Κυβερνήτη να βρίσκεται πάνω στο σκάφος και να προσπαθεί με ιδία μέσα να απαντλήσει τα ύδατα.

Κατόπιν επίτευξης ελεγχόμενης εισροής υδάτων, το ''ΦΟΡΑΣ'' ρυμουλκήθηκε από το ''ΜΑΙΡΗ'', και συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Κέας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ετικέτες: