Σύστημα δημοτικών ποδηλάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Εκτός λειτουργίας και χωρίς συντηρήσεις

Σοβαρή και επαναλαμβανόμενη αδιαφορία επέδειξε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή όσον αφορά στο σύστημα δημοτικών ποδηλάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπως αποδεικνύεται με ένα ακόμη φωτορεπορτάζ για την κατάσταση των ποδηλάτων και του βασικού εξοπλισμού των σταθμών.

Με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Δήμου (26/9) που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” με ΑΔΑ ΨΗΤΚΩΗΟ-Β15 και αφορά στην καταβολή ποσού 1.116 ευρώ για συντηρήσεις, η “Κοινή Γνώμη” κατέγραψε... την εικόνα του συστήματος, η οποία προδίδει και(!) στο τέλος της θητείας, πλήρη αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων.

Συγκεκριμένα, σκουριασμένα τμήματα ποδηλάτων, όπως ο κορμός τους και το τιμόνι τους, καθώς επίσης, σκασμένα λάστιχα αλλά και κατεστραμμένος εξοπλισμός επί της βάσης τους στον χώρο στάθμευσης της θέσης “Πλακούρα”, φέρνουν στην πρώτη γραμμή το έλλειμμα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στην αξιοποίηση του εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης εντός της πόλης.

Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν τιμά τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αφού από την τοποθέτησή τους και μετά, δεν πραγματοποίησε καμία προωθητική ενέργεια για την αξιοποίησή τους από τους πολίτες, ενώ τελικά – όπως αποδεικνύεται – δεν μερίμνησε ούτε κατ΄ ελάχιστο για την ορθή συντήρησή τους και την ομαλή λειτουργία τους.