Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης την πέταξε σε βραχώδες σημείο στη θέση “Λυγαριά”

Ειδεχθές έγκλημα στη Φολέγανδρο με νεκρή μία 26χρονη

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση βρίσκεται αντιμέτωπος ο 30χρονος που σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου στο νησί της Φολεγάνδρου πριν από τρεις ημέρες, βυθίζοντας σε πένθος όχι μόνον την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο που συγκλονίστηκε από μία ακόμη γυναικοκτονία.

Αν και πρωτίστως σαν αιτία του θανάτου της νεαρής κοπέλας αναφέρθηκε ο πνιγμός, ωστόσο, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως πίσω από το τραγικό γεγονός υπήρξε εγκληματική ενέργεια, με τον 30χρονο να οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Συγκεκριμένα, τα δύο νεαρά άτομα διαπληκτίστηκαν αρχικά κι ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο, όμως αμέσως μετά, ο 30χρονος έσπρωξε την 26χρονη σε βραχώδες σημείο της θέσης “Λυγαριά” στην Φολέγανδρο, με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει στο απόκρημνο σημείο, να χτυπήσει και να καταλήξει στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα στις Κυκλάδες, που έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο και για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες αυτό έγινε, συνέδραμαν στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, τα οποία μετέβησαν στο Κυκλαδονήσι.

Πρέπει να σημειωθεί εξ αρχής, πως, η υπόθεση ακολουθεί τη δικαστική οδό πλέον, με τα μέλη της οικογένειας της 26χρονης κοπέλας να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ανασύρθηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής

Το τραγικό γεγονός του θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν η Λιμενική Αρχή του νησιού, εντόπισε και ανέσυρε τη σορό της νεαρής κοπέλας.

Η ίδια άμεσα μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Φολεγάνδρου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της, από τον ιατρό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, το Σάββατο 17 Ιουλίου, στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της κοπέλας, βρέθηκε και ένα τσαντάκι με προσωπικά στοιχεία του 30χρονου.

Συγκεκριμένα η πρώτη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος και προτού συλληφθεί ο καθ΄ ομολογίαν δράστης, ανέφερε τα εξής:

“Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου για την ανάσυρση σορού γυναίκας από τη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή “Λυγαριά” βορειοδυτικά ν. Φολεγάνδρου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με το ιδιωτικό σκάφος ''MY TOY'' Τ.Φ. 32, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 26χρονη. Από τον ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Φολεγάνδρου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα 30χρονου ημεδαπού, φερόμενου ως συντρόφου της 26χρονης, ο οποίος αγνοείται.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν έρευνες και για την περιοχή απέπλευσαν 1 περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και τέσσερα 4 ιδιωτικά σκάφη, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει με έρευνες από τη ξηρά.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό του 30χρονου”.

Συνελήφθη ο 30χρονος κοντό στον τόπο της δολοφονίας

Στη σύλληψη του 30χρονου οδηγήθηκε η Αστυνομία, με τους άνδρες της στο νησί, να τον εντοπίζουν σε σημείο, πλησίον του οποίου είχε σπρώξει την 26χρονη προς το βραχώδες μέρος. Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης συνελήφθη συγκεκριμένα το Σάββατο και η υπόθεση “πέρασε” άμεσα στον Λιμενικό Σταθμό του νησιού, για τη διαδικασία της προανακριτικής έρευνας.

Τα παραπάνω έγιναν κατόπιν εντολής της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής ενώ πρέπει να υπογραμμισθεί πως στις έρευνες συνέδραμαν άνδρες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στο νησί.

Αξίζει να υπογραμμισθεί πως σύμφωνα με τις δημόσιες αναφορές της Δημάρχου Φολεγάνδρου, Ευθαλίας Παπαδοπούλου, τον δράστη εντόπισε μία γυναίκα – κάτοικος του νησιού, η οποία απευθύνθηκε στην ίδια προκειμένου να ενημερώσουν τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές.

Στη σχετική επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, τονίσθηκαν χθες το μεσημέρι τα ακόλουθα: “Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου - Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή “Λυγαριά” Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο. Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σορός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου”.

Εγκληματική ενέργεια και ομολογία ενοχής

Στον προσδιορισμό των αιτιών του θανάτου της 26χρονης κοπέλας θα προβεί με βεβαιότητα ο αρμόδιος ιατροδικαστής, στον οποίον παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως, το “ιστορικό” του εγκλήματος περιέγραψε με σαφήνεια η Αστυνομία. Ειδικότερα, από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης, η Αστυνομία εξήγησε πως, “προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία. Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες (17/7) και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου”.

Όπως προέκυψε βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, “μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς”.

Κατόπιν αυτών, η Αστυνομία επεσήμανε πως, “ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου”.