Λιτανεία στους δρόμους της Ερμούπολης με τη συμμετοχή του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου

Λαμπρότητα στον εορτασμό της Αγίας Δωρεάς

  • Κυριακή, 17 Ιουνίου, 2018 - 20:44

Με ευλαβική διάθεση προσήλθαν οι πιστοί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Δωρεάς που πραγματοποίησε η Καθολική Επισκοπή Σύρου, εκφράζοντας τον σεβασμό τους απέναντι στη μεγάλη Δωρεά του Κυρίου προς τους ανθρώπους.

Το απόγευμα της Κυριακής, πλήθος πιστών έσπευσε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Ερμούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου, αλλά και να ακολουθήσει στη λιτανεία της Αγίας Δωρεάς στις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης.

Δωρεά Σώματος κι Αίματος Κυρίου”

Όπως κάθε χρόνο, η Καθολική Εκκλησία και η Καθολική κοινότητα του νησιού εκφράζει έντονα την πίστη και τον σεβασμό της απέναντι στη “Δωρεά του πολύτιμου Σώματος κι Αίματος του Κυρίου, Ιησού Χριστού”, συμμετέχοντας πνευματικά στη θρησκευτική εορτή, που αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων στη διάρκεια του έτους.

Η γιορτή της Αγίας Δωρεάς συμβολίζει τη μετουσίωση του οίνου και του άρτου σε Αίμα και Σώμα Χριστού, με τους πιστούς, μέσω της συμμετοχής τους, να κατανοούν τα βαθύτερα νοήματα που εκπέμπει η Καθολική Εκκλησία.

Πρέπει να σημειωθεί πως, παράλληλα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, παιδιά και νέοι που έλαβαν τα Μυστήρια της Πρώτης Κοινωνίας και του Χρίσματος, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ησυχαστηρίου των Αδελφών του Ελέους, όπου και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία.

Η λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς πραγματοποιήθηκε στις οδούς Καλομενοπούλου, Σουρή, Ερμού, Πρωτοπαπαδάκη και μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας επέστρεψε στον Καθολικό ναό της Ερμούπολης, ενώ αξίζει να τονισθεί πως, εκτός από τους πιστούς, στις ανωτέρω θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν και Καθολικοί ιερείς.

Ετικέτες: